Vágólapra másolva!
Csak tíz nap múlva derül ki, hogy Baumgartner Zsolt beülhet-e a Jordan-Ford autójába a szeptember 12-14-i Forma-1-es Olasz Nagydíjon Monzában. Ezt Frank Tamás, a Hungaroring Rt. alelnöke, a pilóta menedzsere mondta a távirati irodának.

Képgaléria, chat, Baumgartner

"A helyzet semmiképpen sem egyszerű" - jelentette ki Frank Tamás. "Egyrészt a csapatot szerződés köti egy dohányipari céghez, mely szerint az istálló minden futamon köteles angol pilótát indítani. A Magyar Nagydíjon Ralph Firman balesete és sérülése miatt a helyzet váratlan volt, és sürgős megoldást kellett találni. Ezért nyílott alkalom arra, hogy Zsolt indulhasson a második időmérő edzésen, majd a vasárnapi futamon. Másrészt tudomásom szerint Firman 10 nap múlva tesztel a monzai pályán, s ekkor döntenek arról, hogy számíthatnak-e rá az Olasz GP-n. Még valamit: Eddie Jordan és a csapat maximálisan elégedett volt Zsolt hétvégi teljesítményével."

Internetes információk szerint Allan McNish, a Renault tesztpilótája és a Sauber-Petronas két versenyzője, Nick Heidfeld és Heinz-Harald Frentzen is szívesen igazolna a Jordan-csapathoz.

Az ír Ralph Firman autójáról a szombati első szabadedzésen leszakadt a hátsó légterelő, s az irányíthatatlanná vált Jordan-Ford nagy sebességgel a gumifalnak csapódott. A versenyző sarka megsérült, emiatt nem folytathatta a Magyar Nagydíjat, s ezért került képbe a magyar tehetség. Az 1981. január 1-jén született Baumgartner Zsolt a rajtsorrendről döntő második időmérőn 19. lett, majd a vasárnapi futamon a 14. helyen haladt, amikor motorhiba miatt a 35. körben feladta a XVIII. Magyar Nagydíjat.