Társoldalunk:

Baumgartnerre a jövőben is számít a Jordan

Eddie Jordan csapatfőnök arra kérte Baumgartner Zsoltot, aki vasárnap a 11. helyen végzett a monzai Olasz GP-n, hogy két hét múlva legyen ott a világbajnokság 15. futamán Indianapolisban az Egyesült Államok Nagydíján, mert a Jordan-Ford csapattagjának tekinti a 22 éves magyar versenyzőt.

Ezt Frank Tamás, az első magyar Forma-1-es pilóta menedzsere mondta a budapesti sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy Baumgartner már az egész évre érvényes szuperlicenccel rendelkezik. A menedzser elmondta, hogy ami ajövő évi folytatást illeti, több lehetőség is felmerült, s a Jordan-Ford mellett más istállókkal is tárgyalnak.

A 22 éves magyar tehetség az augusztus 24-ei Magyar Nagydíjon és a monzai Autodromo Nazionalén helyettesítette a sérült ír Ralph Firmant a Jordan-Ford versenyautóban. A mogyoródi viadalt a 19. helyről kezdhette, majd a 35. körben - amikor a 14. helyen haladt - motorhiba miatt kiesett, vasárnap pedig élete második Forma-1-es versenyén már tizenegyedik lett. Magyar pilótaként a sportág történetében először fejezett be Forma-1-es viadalt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK