Társoldalunk:

Olvasóink megosztottak Baumgartner-ügyben

A sportág rajongói természetesen azonnal reagáltak a hírre, miszerint Baumgartner Zsolt jövőre a Forma-1-es Jordan-istálló pilótája lehet, így az alábbiakban az [origo] Fórumának hozzászólásaiból szemezgetünk. Volt, aki védelmébe vette, volt, aki lesajnálta a magyar versenyzőt.

A Baumgartner Fan Clubban doddantyu úgy vélekedik, Fisichella mellett Firmannek is mennie kell a Jordantől, így Baumgartner csapattársa a Saubertől menesztett Heidfeld vagy Frentzen lehet jövőre. "Mr. Jordan nagyon jó üzletember, az már biztos. Gondolom, kap annyi pénzt (ha összejön), hogy abból kifizetheti Heidfeldet vagy Frentzent. Tulajdonképpen az idén is ez volt, Fisico fizuját Firman teremtette elő. Szóval a F1 már csak ilyen, pénz pénz, és megint csak pénz."

uszkay szerint Firman nem vált csapatot, így az ír lesz Baumgartner csapattársa, bár ez nem feltétlenül lesz hasznos a magyar számára. "Firman csapattársának lenni nem rossz dolog, legalább elverhet valakit... Tanulni nem sokat fog tőle."

SPEEDWAYSHARK jobban örülne neki, ha Baumgartner helyett valaki más jutott volna ehhez a lehetőséghez. "Ismerem az ő tehetségét nagyon is jól, s ha egy tényleg tehetséges magyar srác lenne a helyében, annak nagyon tudnék örülni."

Kritikus hangból egyébiránt van több is, Rathelor például azt írta, "ha valóban összejön Baumgartnernek a szerződés, legalább lesz kin röhögnünk egész évben". Godefroy még arra reagált, hogy a magyar versenyző lehet az ország egyik reklámarca: "Katasztrófa ez a gyerek. Égeti itt az országot ezerrel. És ő fogja reklámozni Magyarországot? Pénzért? Mit fog közvetíteni az ő szereplése az országimázsban? Ez az a föld, ahol csak a pénz számít, a tehetség nem? Hol tartunk, Uramisten!?"

Sokan persze kiálltak az ország első Forma-1-es pilótája mellett, megyesa a következőket írta: "Azt hiszem, ha annyira béna lenne ez a srác, mint ahogy mondjá(to)k, akkor ez nem következett volna be. Baumgartner tehetségét tényleg nem lehet összehasonlítani MS, Kimi vagy Montyéval, de nekünk Baumgartnerünk van! És ő az egyetlen magyar! Szerintem túl kéne lépni azon a vitán, hogy tehetséges-e vagy nem. Örüljünk együtt, hogy ott van és drukkoljunk neki!"

A többiek reagálását elolvasva aztán uszkay is védelmébe vette Baumgartnert. "Az F1-ben van úgy 4-5 [nagyon] jó pilóta, ő nem az (egyelőre). De hogy így beszél a többség róla: szerencsétlen, tehetségtelen, katasztrófa, ez [badarság]. Mi van, nem kell egy magyar pilóta? Vagy mert egyből nem egy titán, már katasztrófa? Lehet, hogy nem lesz belőle világbajnok, de a türelmet megérdemli."

Kimika rövidre fogta: "HÚÚÚÚÚ, de jó! Hajrá, Zsolti! Jövőre is vihetek magyar zászlót a Ringre!!!!! :-))))))))))))"

piszkosalfred támogatásáról biztosította, az ő hozzászólásával zárnánk az összefoglalót: "Csatlakozom Kimihez. Hajrá, Zsolt! Rá se ránts az irigykedőkre!"

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK