Vágólapra másolva!
Szuzukában legenda lett Michael Schumacherből, miután hatodszor is megnyerte a világbajnokságot. Egy pont kellett neki a biztos elsőséghez, s a feladatot nyolcadik helyével teljesítette is. A futamot Rubens Barrichello nyerte, így Kimi Räikkönen akkor sem írhatott volna sporttörténelmet, ha a német netán kiesik.

Káprázatos izgalmakat hozott a Forma-1-es idény utolsó, japán futama, amelyet (az első körben történteket leszámítva) hibátlanul vezető Rubens Barrichello nyert meg. A versenynek volt olyan periódusa, amikor Kimi Räikkönen világbajnoknak érezhette magát, a finnek azonban végül a második hely jutott mind Szuzukában, mind a világbajnoki összesítésben.

Michael Schumacher hatalmasat küzdve egyetlen pontot szerzett a felkelő nap országában, ám ez is elegendő volt számára ahhoz, hogy hatodszor is világbajnok legyen. Teljesítményével - az eredményeket tekintve - a sportág valaha volt legnagyobb versenyzője lett.

Nagy az öröm a Ferrarinál, Barrichello szuzukai győzelmével ugyanis a konstruktőrök versenyében is a Todt-csapat diadalmaskodott. Tekintse meg, hogyan ünnepeltek Schumiék.