Társoldalunk:

Baumgartner Zsolt osztrák licenccel indulhat

Bécsi lapértesülés szerint elképzelhető, hogy jövőre osztrák licenccel versenyez Baumgartner Zsolt, az első magyar Forma-1-es pilóta.

A Kronen Zeitung, az egyik legnépszerűbb osztrák napilap terjedelmes írásban foglalkozik azzal, hogy Ausztriának ismét szüksége lenne egy F-1-es pilótára. Heinz Prüller, a közismert F-1-es szakíró és kommentátor cikke mellett a magyar versenyző képe látható. A képaláírás szerint, ha a magyar pilóta szponzorai úgy gondolják, Baumgartner osztrák licenccel versenyezhetne.

"Strebersdorfban jártam iskolába, és az A1-ringen tanultam versenyezni. Ezenkívül a két országnak közös a múltja" - idézi a lap Baumgartnert. "Az  osztrák támogatóimmal folytatott eddigi tárgyalások  során valóban felmerült már ez a kérdés" - fejtette ki az MTI-nek adott hétfői nyilatkozatában Baumgartner. "Az ötletet talán az adhatta, hogy autóversenyzői pályafutásom legelején már versenyeztem osztrák licenccel, és elég sok időt töltöttem Ausztriában. Ezzel kapcsolatban csak azt tudom mondani, a menedzsment folytatja a tárgyalásokat annak érdekében, hogy a továbbiakban is az F-1-ben szerepelhessek. Számomra mindenesetre rendkívül fontosak az osztrák szponzorok, akik immár hosszú ideje mögöttem állnak, segítenek, ráadásul tudomásom szerint különösen elszántak a jövőt illetően. Így természetes, hogy az ő igényeiket is meghallgatjuk, és igyekszünk figyelembe venni kéréseiket. Nem szeretnék egyelőre jóslatokba bocsátkozni, de azt mindenki tudhatja, hogy a Forma-1-es bemutatkozásom során a magyar nemzeti színek szerepeltek az autómon és a versenyzői ruhámon egyaránt. Nagyon bízom abban, hogy mindez a további F-1-es versenyeimen is így lesz, és a világ egyik legnézettebb sporteseményén sikerrel képviselhetem Magyarországot."  

A 22 éves versenyző az augusztus 24-i Magyar Nagydíjon és a szeptember 14-i monzai futamon - ahol végül 11. lett - vezette a Jordan-Fordot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK