Vágólapra másolva!
Fernando Alonso, a Renault Forma-1-es pilótája úgy véli, hogy jövőre újra a német Michael Schumacher nyeri a világbajnokságot. A másik Schumacher meggyógyult.

"Amennyiben a Ferrari új autója beválik, Michael Schumacher 2004-ben is győz, s megszerzi hetedik vb-címét" - nyilatkozta a spanyol versenyző a Gazzetta dello Sportnak. "Ami engem illet, szeretnék néhány futamot nyerni, de a végső sikerről egyelőre nem álmodom. Elégedett vagyok az idei teljesítményemmel, hiszen az év elején jószerint még azt sem tudták rólam, ki vagyok, s örülök, hogy az idei versenyeken elért szép eredményeim után megismert a világ." Alonso elmondta még, hogy 2005-ig köti a szerződése a Renault-hoz, ezért egyelőre még nem gondolkozik a csapatváltáson.

Az idei vb-n a Renault a negyedik helyen végzett. Az új R24 kódjelű konstrukciót január 29-én mutatják be, amelyet az idei duó, a Magyar Nagydíjon győztes, s összetettben hatodik Alonso, valamint a 2003-as szezonban nyolcadik olasz Jarno Trulli vezeti majd.

Közben felépült egy héttel ezelőtti ételmérgezéséből Ralf Schumacher, a Williams-BMW német pilótája, és hétfőn már el is utazott Bahreinbe, hogy a Forma-1-es versenyzők közül elsőként tesztelje a jövő évi naptárban először helyet kapó Bahreini Nagydíj (április 4.) pályáját. A klasszis egyelőre csak egy normális, "utcai" autóval megy végig az aszfaltcsíkon.

A látogatás rövid lesz, hiszen csütörtökön már jótékonysági esemény vár a fiatalabbik, 28 éves Schumacher fivérre: a bajorországi Landshutban rendezendő BMW-kiállításon forralt bort árul majd az érdeklődőknek, az eladásból származó bevételt a rászorulóknak utalják át.