Társoldalunk:

Jóváhagyta a kormány Baumgartner támogatását

A magyar állam az idei költségvetés tartalékából 844 millió forintot fektet abba a cégbe, amely a Baumgartner Zsolt Forma-1-es versenyzéséhez kapcsolódó jogokat birtokolja - közölte a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón Gál J. Zoltán.

"A kormány nem támogatást ad Baumgartner Zsoltnak, hanem befektet" - hangsúlyozta a kormányszóvivő. Gál J. Zoltán elmondta: az újonnan létrejövő cégben az államnak egyharmadrész tulajdona lesz, a szavazatok tekintetében viszont 50 százalék plusz egy arányban képviselteti magát.   

"Az állam tulajdonosi jogain a Magyar Turizmus Rt. 25 százalék plusz egy arányban és az ITDH 25 százalékban osztozik" - mondta a szóvivő.  

Ismertetése szerint a kormány olyan szerződést kötött, amely szerint a pilóta Forma 1-es versenyzése az államnak évi 50 millió forintjába kerül. 

"Az állami befektetésre a Baumgartner család visszafizetési garanciát vállal. A szerződés értelmében a költségvetés öt év múlva a pénz visszafizetésére kötelezheti a Baumgartner családot, az összeg felének fedezetét egy, a család tulajdonában álló nagy értékű ingatlan jelenti, másik felére pedig tartozáselismerő nyilatkozatot adott a család gépjármű-forgalmazással foglalkozó vállalkozása" - közölte a szóvivő. 

Baumgartner Zsolt december 23-án kötött szerződést az autósport elitkategóriájában szereplő Minardi istállóval, így az első magyar Forma-1-es pilóta idén a gyorsasági világbajnokság állandó szereplője lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK