Társoldalunk:

A Minardi kitart Baumgartner mellett

A Forma-1-es Minardi-istálló közleményben tudatta, hogy a magyar médiában megjelentekkel ellentétben biztos benne, hogy Baumgartner Zsolt lesz egyik versenyzője a 2004-es szezonban. A kiscsapat korábbi pilótájáról, Jos Verstappenről is érkeztek hírek, szinte biztos, hogy a holland a Jordanhez szerződik.

Baumgartner Zsolt 2004-ben a Minardinál fog versenyezni - röviden így lehetne összefoglalni annak a közleménynek a tartalmát, amelyet a kiscsapat még kedden adott ki. A crash.net internetes portál a Mol Rt. és a magyar versenyző menedzsere, Frank Tamás között "kirobbant" vitáról értesülve kereste meg Paul Stoddart alakulatának szóvivőjét, afelől érdeklődve, most akkor ki is lesz Gianmaria Bruni csapattársa.

"Különböző honlapokról magunk is értesültünk a Zsolt körül dúló vitákról, olvastuk az állítólagos szóvivőknek tulajdonított nyilatkozatokat is. Ám a Forma-1-es csapatok - így a Minardi is - nem kommentálják versenyzőik, technikai partnereik, valamint szponzoraik anyagi jellegű vitáit, ehhez jelen esetben is tartjuk magunkat. Várjuk a fejleményeket, de leszögezzük: Zsolt és a Minardi között érvényes szerződés van, azaz feltétlenül számítunk rá az idényben. Ha nem így lenne, nem neveztük volna már meg tavaly 2004-es versenyzőinket" - fogalmazott a szóvivő.

Kondor László, a Baumgartner-ügyben a sportminisztérium által megbízott közvetítő kedden felvette a kapcsolatot a Mol illetékes vezetőivel, az érdemi tárgyalások szerdán délután kezdődnek. Az idő sürgeti a feleket, mivel csütörtökön kétmillió dollárt kell átutalni a Minardinak.

A faenzaiak korábbi pilótájáról, Jos Verstappenről is érkeztek hírek, minden bizonnyal a holland ülhet be az egyik Jordanbe idén. Erről tanúskodik, hogy Verstappen hétfőn látogatást tett a Jordan silverstone-i bázisán, ahol a kiszivárgott hírek szerint versenyülése elkészítéséhez méretet is vettek róla. A holland legnagyobb szponzora, a Trust honlapján ráadásul hétvégén olyan kép volt látható, amelyen a cég logója a Jordanen tűnt fel, s noha a felvételt azóta eltávolították, szinte biztos, hogy nemsokára - immár hivatalosan - visszakerül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK