Vágólapra másolva!
A Forma-1-es McLaren-istálló cáfolta azokat a brit sajtóértesüléseket, amelyek szerint Ron Dennis 2004 végén, 25 évnyi szolgálat után lemondana csapatfőnöki állásáról.

A brit lapok mostanság előszeretettel cikkeznek arról, hogy Ron Dennis ez év végén, több mint két évtizednyi szolgálat után lemond a McLaren csapatfőnöki tisztjéről. Az első hallásra abszurdnak tűnő feltételezés mellett azzal a melbourne-i pletykával érvelnek, mely szerint a Mercedes a jelenlegi negyvenről száz százalékra akarja emelni tulajdonrészét a McLarenben.

A maradék hatvan százalék éppen Dennis és üzlettársa, Mansour Ojeh tulajdonát képezi, s a német gyár nagyon szeretné rátenni a kezét a pakettra. A Mercedes Martin Whitmarsh vezérigazgató-csapatmenedzsert szemelte ki Dennis helyére, aki nem szakítana teljesen az együttessel: a wokingi bázis közelében nemrégiben felépült ultramodern gyárban (Paragon) felügyelné a munkát.

A McLaren mindazonáltal kategorikusan cáfolta a Dennis távozásáról szóló híreket: "Az egész történet puszta médiaspekuláció, semmilyen hasonló döntés nem született" - nyilatkozta a csapat szóvivőnője az F1Racingnek.