Vágólapra másolva!
Michael Schumacher bízik abban, hogy az 55. Forma-1-es világbajnokság tizenkettedik futamán kettős sikert ünnepelhet, s csapata, a Ferrari már ezen a hétvégén megnyeri az idei sorozatot. 

"Már a pályán hatalmas bulit csapnánk" - szögezte le a maranellóiak hatszoros világbajnok német sztárja. "Azt hiszem, elkerülhetetlen a csapat végső sikere, előbb vagy utóbb biztosan bebiztosítjuk az elsőséget. Remélem, hogy most, a hazai versenyemen sikerül. A feladatunk viszont nem lesz egyszerű, hiszen az átalakított autóval szereplő McLaren veszélyes ellenfél, de senkinek se legyenek kétségei, mi is ott leszünk a futamon."

A Ferrari tizenegy verseny után 95 ponttal előzi meg a 2. helyen álló Renault-istállót. Michael Schumacher és a brazil Rubens Barrichello eldönti a "párharcot", ha legalább 13 ponttal többet szerez, mint a spanyol Fernando Alonso és az olasz Jarno Trulli. Az utolsó hat futamon ugyanis legfeljebb 108 pontot szerezhet a francia csapat, azonos pontszámnál a több futamgyőzelem dönt, ebben már most verhetetlen a Ferrari, hiszen M. Schumacher 10 diadalt aratott 2004-ben.

A pontverseny élcsoportja:
1. Ferrari 174 pont
2. Renault 79
3. BAR-Honda 67
4. Williams-BMW
5. McLaren-Mercedes 32
6. Sauber-Petronas 18