Vágólapra másolva!
A brit F1Racing című magazin szerint Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke Gerhard Bergert szemelte ki egyik asszisztensének.

A korábbi Forma-1-es versenyző (és BMW-motorsportigazgató) Gerhard Berger az FIA-elnök Max Mosley egyik helyettese lehet 2006-tól. A brit F1Racing című magazin szerint a 13 idénye alatt tíz futamgyőzelmet begyűjtött osztrák Mosley legfőbb kiszemeltje az asszisztensi posztok egyikére.

Mosley az idény végén el akarta hagyni az FIA-t, de "a minden oldalról érkező nyomás" miatt végül úgy döntött, a párizsi testület élén marad, úgy ítélte meg ugyanis, távozásával - szándékaival éppen ellentétesen - csak ártana. Amennyiben magánszáma után is újraválasztják, feladatait megosztja: lesz egy társa, aki a sportot felügyeli (ez lehetne Berger), s egy másik, aki amolyan "általános mindenesként" funkcionálna.

Berger egyelőre nem reagált a hírekre, utoljára júniusban szólalt meg, amikor is megkérdezték tőle, elképzelhetőnek tartja-e, hogy egyszer a Ferrari csapatfőnöke (Jean Todt utódja) legyen: "Nem tudom. Egyelőre élvezem a szabadidőt, s fogalmam sincs, mikor térek vissza - ha visszatérek egyáltalán" - mondta Berger, aki pályafutása alatt Maranellóban is megfordult.