Vágólapra másolva!
Michael Schumacher rajt-cél győzelmet aratott a Hungaroringen, az idei 13. versenyen 12. diadalát aratta. Második Rubens Barrichello lett, a Ferrari így zsinórban hatodik alkalommal is megnyerte a konstruktőri pontvadászatot. A dobogó harmadik fokára a remekül rajtoló Fernando Alonso állhatott fel, s ha Baumgartner Zsolt 15. helye nem is szolgáltatott okot az örömre, Medgyessy Péter miniszterelnök bejelentése igen: a Magyar Nagydíj helye immár 2011-ig biztos a versenynaptárban.

Michael Schumacher három kívánsággal érkezett a Hungaroringre, s teljesen elégedetten térhet haza. Egyrészt megdöntötte saját világcsúcsát, behúzta idei 12. győzelmi striguláját, saját, 2002-es csúcsa 11 volt. Aztán hozzásegítette a Ferrarit zsinórban hatodik, összességében 14. konstruktőri világbajnoki címéhez, no meg felejtette a 2003-as blamát, amikor is úgy lett nyolcadik, hogy a győztes Fernando Alonso lekörözte.

Idén Schumacher - a végül másodikként leintett Barrichello kivételével - az egész mezőnyt lekörözhette volna, de az utolsó kilométereken inkább visszavett, így megkegyelmezett tavalyi "oktatójának", Alonsónak is. Elképesztő volt a Ferrari fölénye, a verseny minden egyes percét uralta Schumacher és Barrichello, utóbbinak csak a rajt után volt néhány meleg pillanata, amikor vissza kellett vernie Alonso támadásait.

Ezt leszámítva: a Ferrarik közelébe sem ért senki. Holott a szakértők sokat vártak a Hungaroringtől, lassú pálya, itt meg lehet lepni a maranellóiakat, mondták, de kiderült, idén sehol sincs ellenfele Schumacheréknek. Úgy nyernek, ahogy akarnak, csak a technika kavarhat be nekik; de amíg a legnagyobb gondjuk az, hogy rakoncátlankodik egy üzemanyagtöltőcső, addig nem nagyon reménykedhetnek az ellenfelek.

Schumacher győzelmével egyébként nemcsak a Ferrari, hanem gyakorlatilag saját világbajnoki címét is bebiztosította, már a világbajnoki pontverseny harmadik helyén álló Jenson Button sem előzheti meg. Barrichello meg, ugye, szintén nem veszélyes rá... A magyar szemek fele sír, a másik nevet, mert Baumgartner Zsolt a célba érkezettek közül utolsó lett ugyan, de a rajt előtt Medgyessy Péter miniszterelnök bejelentette, megszületett a megegyezés Bernie Ecclestone-nal, így a Magyar Nagydíjnak (a jelenlegi szerződés 2006-os lejárta után) 2011-ig biztos helye van a versenynaptárban.

Nagy szó ez, amikor gyakorlatilag minden ország futamot akar rendezni, amikor a nagy múltú imolai versenypálya kikerül a sportág vérkeringéséből, úgyhogy lehet bontani a pezsgőket!