Társoldalunk:

Hihetetlen hiba okozta Ralf Schumi vesztét

Szombaton első sorba kvalifikálta magát a két Williams, aztán vasárnapra az idény talán legelkeserítőbb futama kerekedett a grove-iaknak a Forma-1-es Belga Nagydíjból. Montoya egyszer lefulladt, aztán elszállt a motorja, Ralf Schumacher pedig nem tudott elindulni a harmadik rajtnál - mert ott felejtették kocsija alatt az emelőt.

Fotó: Amber PR
Feledni való hétvége Ralfnak és a Williamsnek
Montoya hiába eredt a mezőny után, motorja nem bírta a strapát. "Kevés dolgot csináltunk jól, viszont sok súlyos hibát vétettünk, mind az autó előkészítésében, mind a rajtrácson" - ismerte be Patrick Head, a csapat technikai igazgatója. "A legfontosabb, hogy megértettük, mit rontottunk el, és a jövőben helyesen cselekszünk majd. Teljesen egyértelmű, hogy sok még a tanulnivalónk."

Az autók vártnál kissé szerényebb teljesítményére, és Montoya kiesésére ez magyarázot adhat, arra viszont aligha, ami Ralf Schumacherrel történt. "Nehéz verseny volt, minden gumikészlettel eleinte alulkormányzott, végül túlkormányzott volt a kocsi. Az autó túl lassan ment és szörnyű hibákat követtünk el. Sokat kell tanulnunk a mai versenyből" - értékelt a szemmel láthatóan csalódott német.

A verseny leállítása után, a harmadik rajtnál a Williams szerelői módosítani akartak R. Schumi autójának hátsó szárnyán, de kifutottak az időből. Kénytelenek voltak elhagyni a pályát, de a jármű alatt felejtették az emelőt. A Ferrari szerelői ugyan integettek, hogy baj van, de a kritikus pillanatokban ezzel senki nem törődött; a kerpeni győzelmi reményei elszálltak, sőt végül pontot sem tudott szerezni.

Korábban:

[laky]