Társoldalunk:

Ausztrál Nagydíj, 2001

2001. március 4.

Melbourne, 5303 m, 58 kör, 307,574 km.

     

gumi

idő

kiállás

1.

Michael Schumacher

Ferrari

Bridgestone

1:38:26.533

1

2.

David Coulthard

McLaren-Mercedes

Bridgestone

+01.7

1

3.

Rubens Barrichello

Ferrari

Bridgestone

+33.4

1

4.

Nick Heidfeld

Sauber-Petronas

Bridgestone

+71.4

1

5.

Heinz-Harald Frentzen

Jordan-Honda

Bridgestone

+72.8

1

6.

Kimi Raikkonen

Sauber-Petronas

Bridgestone

+84.1

1

           

A leggyorsabb kör:

     

kör

 

Michael Schumacher

Ferrari

Bridgestone

1:28.214

34

grafika: Amber PR
Michael Schumacher azzal kezdte a millenniumi évet, amivel az előzőt befejezte: győzelemmel. Ráadásul az előző évi pole pozíciókat is beleszámítva zsinórban ötödször indulhatott az élről. Ekkor úgy tűnt, hogy ebben a szezonban is a tavalyi tradicióknak megfelelő verseny zajlik le a két nagy ász, a Ferrari és a McLaren között. Ezt tükrözte a végeredmény is. A második Coulthard lett (már ekkor ő volt a jobb mclarenes?), a harmadik pedig Rubens Barrichello.

Sajnálatos módon történt a versenyen egy halálos baleset. A hatodik helyért egymással küzdő Jacques Villeneuve és Ralf Schumacher autójának kereke összeért, a kanadai pilóta aki sérülés nélkül megúszta a balesetet, felrepült a levegőbe és őrületesen gyors (280 km/órás) sebességgel nekicsapódott a védőkorlátnak. A szabálymódosítások értelmében megerősített kevlárlánc ellenére az egyik kerék leszakadt a kocsiról, eltalált egy pályabírót, aki belehalt sérüléseibe.

Fotó: Reuters
A finn Kimi Räikkönen debütálása rendkívül jól sikerült, a Sauberrel a hatodik, pontszerző helyet tudta megszerezni. A 22 indulóból 13-an értek célba, s ebben egyik Williams-BMW-s pilóta sem volt benne. Ralf Schumacher még abban a balesetben esett ki, amely következtében meghalt a pályabíró, míg a csapat újonca, a tengerentúli CART-ból átigazolt Juan Pablo Montoya a verseny utolsó részében távozott, még pontszerző helyről, motorhibával.

a következő futam