Vágólapra másolva!

A Stewartnál produkálta pályafutása második legsikeresebb évadját, '99-ben 21 pontot gyűjtött össze és szerződést kötött a Ferrarival.

Barrichello Ferrarihoz menetelét kitörő örömmel fogadta rengeteg brazil szurkoló, állítólag Rubinho szeme is nedves lett, mikor meglátta a nevét a tűzpiros autón. Az igazi örömkönnyeket aztán Németországban hullajtotta, ahol egy hihetetlen versenyen, a 18. helyről indulva először nyert futamot. Az korábban is közismert volt, hogy vizes pályán a legjobb pilóták egyike (talán csak Schumacher vetélkedhet vele), Hockenheimben viszont egészen rendkívülit produkált.

2001 elején Rubinho kifejtette, hogy 2000 első félévéban rosszul állt hozzá a versenyzéshez, Schumachert akarta megverni minden áron, ahelyett, hogy saját magával törődött volna. Év közben persze megnyugodott, végül kijelentette, hogy 2001-ben nem másokkal foglalkozik, "csak" teszi a dolgát nyugodtan. Ez meg is történt, de a többnyire jó formában lévő Schumacher ellen roppant kevés volt. Vb-elsőségről továbbra is csak álmodhat a brazil, ám az összetett harmadik helye így is rekord.

Szinte megjósolhatatlan, mit tartogat számára 2002. Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke megvédte támadóitól, ezzel együtt bizonyítania kell, hiszen év végén lejár a szerződése. Ha sok eső lesz, és jól sikerül az új Ferrari, akkor bármi megtörténhet.