Vágólapra másolva!

Amit mellette szól: a gokartozásból továbblépve tavaly megnyerte a Formula Renault bajnokságot.

A finn tehetség 1991-ben kezdett kartozni hazájában, 1995-ben csatlakozott a Formula A sorozatba, ám még folytatta a gokartozást 1996 és '99 közt, az Európa-bajnokságokon. Megnyerte a finn Formula A viadalt 1997-ben és '98-ban, utóbbi évben második lett a gokart Eb-n. A Formula Renault sorozatba menvén, első versenyén, Haywoodban harmadik lett.

2000-ben, a brit Formula Renault bajnokságban mindössze tíz futamon állt rajthoz, ám azok mindegyikén dobogós lett, így megszerezte a végső győzelmet. Räikkönen az európai Formula Renault sorozatban is rajthoz állt három futamon, melyeken két-két győzelmet, pole pozíciót, illetve leggyorsabb kört ért el.

Peter Sauber nemcsak felfigyelt a tehetségre, hanem ki is próbálta, sőt, elégedett is volt vele, ezért tárgyalásokba kezdett a szuperlicencről, amit végül meg is kapott a finn. Év közben aztán fényesen bizonyított, pontokat szerzett, rögtön az első versényén hatodik lett, végül pedig tizedik kilenc ponttal. Így igazolta le 2002-től a McLaren, megfáradt, majd visszavonult honfitársa, Mika Häkkinen helyére.