Társoldalunk:

Elégedetlen williamsesek

A két pilóta, Ralf Schumacher és Juan Pablo Montoya kritikája után kedden Gerhard Berger sportigazgató is elégedetlenségét fejezte ki az új FW24-essel kapcsolatban.

Fotó: Amber PR
A Williams aerodinamikai szimulációja
Az egykori F1-es pilótát nem nyűgözték le az új autó köridejei, de nem hibáztatta a Williamst, ellentétben Ralf Schumival és Montoyával, akik néhány napja a karosszériát bírálták.

"Az első teszteken az új autó nem produkált olyan időket, amiket elvártunk tőle. Mindig figyelem az új autók sebességét, ami nagyon fontos szempont, de most - bár regisztáltuk, hogy változtatnunk kell a kasztni beállításain - nem vagyunk elégedettek. Nem szeretném szétválasztani a karosszériát és a motort. Az egész autóról kell beszélnünk, és úgy fest, a McLaren előttünk jár" - magyarázta Berger.

Montoya a leggyorsabb kört autózta ugyan hétfőn, Valenciában, de ott nem köröztek sem McLarenek, sem Ferrarik, amelyektől a Williams idén egyelőre elmarad. Korábban mindkét pilóta azt állította, hogy az új BMW-motor kiválóan sikerült, de az autó aerodinamikája nem fejlődött kellő mértékben.

Ajánlat:

Korábban:

Jól halad a Williams

[stefano.nuovolacchi]