Társoldalunk:

Az NB I gólkirályának reggel született meg a kislánya, este már a magyar válogatottban játszott

2021.06.04. 23:19

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert Ciprus ellen barátságos mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban. A nézők előtt megrendezett találkozó után boldogan nyilatkozott Hahn János, Schäfer András és Szalai Attila is.

A válogatottban első gólját szerző Schäfer András nagyon örült a góljának, és számított arra, hogy a labda hozzá kerülhet és lőnie kell. A fiatal középpályás egy 11-est is kiharcolt, amelyet sajnos Nikolics Nemanja kihagyott, ettől függetlenül elégedett volt saját és csapata teljesítményével.

Próbáltam megtartani a labdát, sokat járatni és nem eladni, ahogyan az edző kérte. Számítottunk a masszívan védekező ciprusiakra, a második félidőben jobban játszottunk" - értékelt Schäfer.

"Nagyon jó volt újra szurkolók előtt játszani, mintha egy másik sportágat űztem volna" - tette hozzá a 22 éves labdarúgó.

A nemzeti csapatban debütáló Hahn János elmondása szerint szürreális napon van túl, hiszen megszületett a gyermeke, ráadásul pályára léphetett a válogatottban is. 

Telkiből az edzőtáborból elindultam a szülésre, gyorsan pörögtek az események. Éppen a kislányomat tartottam a karomban, amikor jött az sms, hogy este kezdő leszek Ciprus ellen" - mesélte boldogan a Paks csatára.

Hahn János Ciprus ellen debütált a magyar válogatottbanFotó: Csudai Sándor - Origo

"Próbáltam harcolni minden labdáért és odaérni a kapu elé, élveztem a mérkőzést. A gyermekem egyébként a tervezettnél kicsit előbb érkezett, biztos látni akarja a foci-Eb-t" - viccelődött az NB I gólkirálya.

Harmadikként a Fenerbahce védője, Szalai Attila nyilatkozott a mérkőzés után. A 23 éves hátvéd szerint a csapat jól teljesített a kellemetlen stílusban futballozó ellenféllel szemben és néhány szituációt leszámítva teljesen uralta a játékot. 

Gratulálok azoknak, akik most debütáltak, hamar beilleszkedett mindenki. Örülök, hogy végre a szurkolók előtt játszhattunk és győztesen hagyhattuk el a pályát. Tudjuk, hogy az Eb-n kik lesznek az ellenfeleink, a legjobb tudásunk szerint fogunk felkészülni. Az írek elleni, utolsó felkészülési meccsen is ugyanezzel a küzdeni akarással szeretnénk futballozni" - értékelt és tekintett a jövőbe Szalai Attila.