Társoldalunk:

A németek rekordösszeget kapnak, ha megnyerik az Európa-bajnokságot

2021.06.10. 19:51

A magyar labdarúgó-válogatottal azonos Eb-csoportban szereplő német csapat játékosai fejenként 400 ezer eurót kapnak, ha sikerül megnyerniük az pénteken kezdődő Európa-bajnokságot.

Oliver Bierhoff, a német válogatott menedzsere elmondta, hogy a Nationalelf játékosai győzelem esetén a minden eddiginél nagyobb prémiumot kapnak.

Az 1996-os Európa-bajnokság döntőjében aranygólt szerző Bierhoffól megkérdezték, hogy a járvány-időszakban nem túlságosan nagy-e ez az összeg? Biztosan magas, de szívesen kifizetném és a német szövetség is. Ráadásul a játékosok nem kaptam semmilyen bónusz az Európa-bajnokságra kijutásért, így a győzelmi prémium azt az összeget is tartalmazza" - mondta Bierhoff, aki 25 évvel ezelőtt két gólt szerzett a csehek elleni Eb-döntőben.

Bierhoff volt a német válogatott hőse az 1996-os Eb-nForrás: AFP/Boris Horvat

A 2018-as világbajnokság – amikor a németek már a csoportkörben kiestek – megnyeréséért a német játékosok fejenként 350 ezer eurót kaptak volt, a 2016-os Európa-bajnokság megnyeréséért pedig fejenként 300 ezer euró járt volna a Nationalelf játékosainak, vagyis a mostani összeg 100 ezer euróval több, mint az öt évvel ezelőtti kontinenstornán.

A németek az Európa-bajnokság F csoportjában szerepelnek, mindhárom csoportmeccsüket Münchenben játsszák. Június 15-én a franciákkal, június 19-én a portugálokkal, június 23-án pedig a magyarokkal.