Társoldalunk:

Hátborzongató érzésre számítanak a magyar focisták a teltházas Puskás Arénában

2021.06.10. 16:04

A pénteken rajtoló Európa-bajnokság előtti hivatalos sajtóeseményét tartotta csütörtök délután a társházigazda magyar labdarúgó-válogatott Telkiben. Marco Rossi csapatát két Eb-újonc, Holender Filip és Varga Roland képviselte.

Egy ausztriai edzőtábor és két felkészülési mérkőzés (Ciprus ellen 1-0, Írország ellen 0-0)  után vág neki sorozatban második Európa-bajnokságának a magyar válogatott. A mieink első ellenfele a címvédő portugál válogatott lesz, amelyik utolsó felkészülési mérkőzésén Lisszabonban 4-0-ra verte Izraelt. Ami nem jelenti azt, hogy a magyar válogatottnak a portugáloktól, vagy akár bármelyik ellenfelétől – Ronaldóékon kívül a világbajnok Franciaország és Németország van a mieink mellett az F csoportban – megijedne.

Bár még öt nap van a mieink első Eb-meccséig, de már teljes Eb-lázban ég a csapat.

Varga Roland szerint nem lesz kellemes ellenfél a magyar válogatottFotó: Csudai Sándor - Origo

"Készen állunk, és bár még sok időnk van, már koncentráltak vagyunk és alig várjuk a kezdést" – mondta az Origo kérdésére Holender Filip.

 Én az előző Eb-t csak a tévén néztem, de hihetetlen volt, hogy mennyire megmozgatta az egész országot a válogatott franciaországi szereplése

– mondta Varga Roland.

Az Írország elleni találkozón pályára lépő Varga Roland elmondta, bármennyi szerepet is kap, azzal megpróbál élni, de biztos, hogy az egyéniségeket ezúttal is háttérbe szorítja majd a csapategység. Ugyanezt emelte ki a Partizan Belgrád szélsője is, aki számít rá, hogy Szoboszlai Dominik távollétében ő is oda állhat majd a labda mögé egy-egy pontrúgásnál.

A budapesti meccseken mintegy 60 ezren buzdíthatják majd a magyar csapatot, amiből már a két újpesti felkészülési meccsen is ízelítőt kaptak a játékosok. "A Puskás Arénában biztos, hogy még fantasztikusabb lesz a hangulat" – mondta Holender, míg Varga Roland a nemzeti stadion nyitómérkőzését elenvenítette föl.

"Amikor Uruguay ellen kimentünk a pályára, és teli voltak a lelátók, az egészen hátborzongató érzés volt" – mondta Varga Roland.

Már 17-e óta együtt készülünk az Eb-re, nagyon sokszor szóba került ez is. Minden csapatot kielemeztünk, becsülettel felkészülünk az ellenfelekre. Nagyon kompakt csapatunk van, és szeretnénk mindenki számára kellemetlen ellenfelek lenni – mondta Varga Roland az Origo kérdésére. Az MTK támadója azt is hozzátette, fontos lesz, hogy élni tudjanak minden adódó lehetőséggel.

Holender Filip biztos benne, hogy senkinek nem lesz hiányérzete a magyar csapat meccsei utánFotó: Csudai Sándor - Origo

Varga Roland elárulta, hogy Portugália–Izrael mérkőzést helyett az azzal egy időben futó 2016-os Magyarország–Portugália Eb-meccsről készült dokumentumfilmet nézte. "Ez egy kis nosztalgia utazás volt, nem akartunk elébe menni annak a meccsnek, a szakmai stáb majd úgyis kielemzi azt a mérkőzést. De persze mi is jól ismerjük a portugál válogatott sztárjait, tisztában vagyunk vele, hogy milyen kiváló futballisták" – mondta Varga Roland.

Ugyanígy gondolja Holender Filip is, aki szerint a portugál csapat teli van klasszisokkal, akik bármelyik csapat számára veszélyt jelentenek. 

"Ha realisták akarunk lenni, el kell ismerjük, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban a világ legjobb csapataival, de tisztában vagyunk a saját erősségeinkkel, hosszú út áll mögöttünk, nagyon komolyan felkészültünk, és készen állunk, hogy a legjobbunkat nyújtsuk a pályán – mondta a portugál sajtó kérdésére angolul Holender Filip.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Június 15.: Magyarország–Portugália (18 óra, Puskás Aréna)
Június 19.: Magyarország–Franciaország (15 óra, Puskás Aréna)
Június 23.: Németország–Magyarország (21 óra, München)