Társoldalunk:

Balhé a francia válogatottnál: Mbappé összeveszett a csapattársával

2021.06.11. 08:37

Hiába győzte le a francia válogatott Bulgáriát az Európa-bajnokság előtti felkészülési mérkőzésén, Olivier Giroud elkezdte kritizálni Kylian Mbappé-t, aminek egy komoly konfliktus lett a vége - írja a Daily Mail.

A világbajnoki címvédő kedd este Olivier Giroud két, és Antoine Griezmann egy góljával sima győzelemmel hangolt a kontinenstornára. Ekkor még kevesen gondolták volna, hogy ez a mérkőzés akár rossz folyamatokat is beindíthat a magyar válogatott csoportriválisánál.

Kylian Mbappé és Olivier Giroud konfliktusa komoly gondokat okozhat a franciák számáraForrás: AFP/Franck Fife

Azonban Giroud a találkozó után elkezdte kritizálni fiatal csapattársa, Kylian Mbappé hozzáállását, amiből egy akkora konfliktus lett, hogy a szövetségi kapitány Didier Deschamps-nak is közbe kellett avatkoznia. Az 52 éves szakember leültette a két felet egymással szemben, hogy tisztázzák a dolgot.

Giroud bocsánatot is kért, ami azonban nem nyerte el Mbappé tetszését. A Chelsea támadója azzal magyarázkodott, hogy amikor a passzok számát kérte számon, akkor azt nem csak Mbappé-nak, de a többi csapattársának is szánta. Sőt, a csütörtöki edzésen még mindig érezni lehetett a feszültséget a két játékos között.

Ha a franciák két kulcsembere nem tud kibékülni egymással, akkor még akár könnyen továbbjutási gondjaik is lehetnek a torna halálcsoportjából. Az Eb idejére a Velencei-tó partjára letáborozó vb-címvédő a magyar válogatottal június 19-én, szombaton fog megmérkőzni.