Társoldalunk:

A németek sztárfocistája szerint jelzésértékű lenne a továbbjutás az Eb-csoportból

2021.06.11. 15:42

Toni Kroos, a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő német válogatott középpályása szerint jelzésértékű lenne az ellenfelek számára, ha a Nationalelf kiharcolná a továbbjutást a világbajnok franciákat, a címvédő portugálokat, valamint a társházigazda magyarokat felvonultató csoportból.

A Real Madrid futballistája a német szövetség által szervezett pénteki online sajtótájékoztatón azt mondta, a kezdőcsapat összeállítása és a megfelelő taktikai formáció kialakítása lehet a csapat sikerének titka.

Toni Kroos nehéz meccsekre számítForrás: AFP/Christof Stache

"Ideális esetben minden szempontból elsőre megtaláljuk a legjobb megoldásokat - ha nem így történik, akkor számunkra nem tart majd hosszú ideig a torna" - jelentette ki a 102-szeres válogatott, világbajnok Kroos, aki hozzátette, az Eb után távozó szövetségi kapitány, Joachim Löw az ő véleményét is kikérte már a franciák elleni, jövő kedden sorra kerülő első csoportmérkőzéssel kapcsolatban.

"Nincs szükség arra, hogy elrejtőzzünk, mert minőségi játékosok vannak a keretünkben. Akit esélyesként kezelnek, az nem annyira érdekes, mint a többi" - fogalmazott Kroos, aki arra is kitért, hogy a lettek ellen 7-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen nagyon élvezte a közös játékot két középpályás társával, Ilkay Gündogannal, valamint Joshua Kimmichhel.