Társoldalunk:

Meglepő volt Cristiano Ronaldo öltözői beszéde

2021.06.11. 12:13

A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében győztes gólt szerző Éder szerint Cristiano Ronaldo, a részben budapesti rendezésű Eb-re készülő portugál válogatott csapatkapitánya nem az az ember, akinek a nyilvánosság nagy része gondolja.

"Az embereknek van egy képe Ronaldóról, ami nem tükrözi a valóságot" - nyilatkozta a Süddeutsche Zeitungnak a 33 éves futballista, akinek jelenleg nincs csapata, és nem is tagja a már Budapesten készülő, címvédő együttesnek.

"Ha egy játékos koncentrált és célokat tűz ki maga elé, az teljesen normális. Gyakran felteszem magamnak a kérdést, hogy hogyan viselkednék, ha én lennék a világ egyik legjobbja, és minden nyomás az én vállamra nehezedne" - mondta Éder, aki szerint az embereknek meg kell érteniük, hogy mindez nem olyan könnyű feladat.

Cristiano Ronaldo 2021-ben is Eb-címet ünnepelneForrás: AFP/Francisco Leong

A 35-szörös válogatott csatár úgy véli, az ötszörös aranylabdás Ronaldo az elmúlt években bebizonyította, hogy nagyon jó csapatjátékos.

Meglepett és kiemelkedő volt az a beszéd, amit a 2016-os döntő után tartott az öltözőben. Azt mondta, hogy az a trófea a legfontosabb számára mind közül, pedig addigra már annyi mindent megnyert, hogy összeszámolni is nehéz lett volna" - nyilatkozta Éder.

A portugál válogatott jövő kedden, a Puskás Arénában, a magyarok ellen kezdi meg a szereplését az Eb-n, négy nappal később pedig Münchenben a németek vendége lesz, majd június 23-án - szintén Budapesten - a világbajnok franciákkal találkozik.