Társoldalunk:

Mourinho szerint Cristiano Ronaldo szerelmes volt Benzemába

2021.06.11. 17:42

Az AS Roma vezetőedzője, a labdarúgó Európa-bajnokság idején szakértőként tevékenykedő José Mourinho szerint Cristiano Ronaldo "szerelmes" volt Karim Benzemába a Real Madridnál, mert a francia futballista nagyon önzetlen volt vele.

A portugál edző a Real Madrid trénereként korábban három idényen keresztül dolgozott együtt Ronaldóval és Benzemával, így volt ideje kifigyelni a két futballista játékkapcsolatát a pályán.

A legnagyobb elismerés, amit Benzema kaphat, hogy Ronaldo gyakorlatilag szerelmes volt belé a Real Madridnál. Ha Cristiano ennyire imád valakivel együtt játszani, az azt jelenti, hogy az illető sokat tesz érte - mondta Mourinho.

"Karim talán az egyetlen középcsatár manapság, aki nem önző. Kiválóan lát a pályán, szemmel láthatóan élvezi a játékot és azt, hogy mennyire kötetlen szerepkörben futballozik. Csak Harry Kane fogható hozzá ezen a téren. Kane-ben jobban benne van a gyilkos ösztön, több gólt szerez, de Benzema teljesen lenyűgöző" - tette hozzá.

Benzema és Ronaldo remekül megértették egymást a pályán a Real MadridbanForrás: AFP/Gabriel Bouys

Ha megnézzük a francia válogatottat, és elképzeljük, ahogyan Karim Benzema, Antione Griezmann és Kylian Mbappé együtt rohamozzák az ellenfelek kapuját, akkor egy igazán nagyszerű és szinte megállíthatatlan csatársorról beszélhetünk" - tért rá a franciákra Mourinho.

A Daily Mail megírta, hogy az 58 éves edző úgy véli, Benzema Mbappéból is a legtöbbet képes kihozni, éppen úgy, ahogyan tette azt Ronaldo csatártársaként Madridban.

José Mourinho sokat vár a franciáktól az Eb-nForrás: MTI/Kovács Tamás

A francia válogatott a június 11-én, pénteken kezdődő Európa-bajnokság F csoportjába került, amelyben Magyarország, Portugália és Németország az ellenfelei.