Társoldalunk:

Nézhetetlen második félidő, könnyed belga győzelem az oroszok ellen

2021.06.12. 22:56

A belga labdarúgó-válogatott, amely a FIFA-világranglista vezetője, könnyedén, 3-0-ra nyert Oroszország ellen a két csapat szentpétervári találkozóján az Európa-bajnokság B-csoportjának első fordulójában. A két csapat nem volt egy súlycsoportban, a második félidő szinte nézhetetlen volt ezen a meccsen.

Amikor a B-csoport szentpétervári meccse elkezdődött, még zajlott a drámai finn-dán meccs Koppenhágában. Korai góllal szerzett vezetést a belga csapat Szentpéterváron. A 10. percben Mertens a jobb oldalról viszonylag gyengén adta be a labdát. A középen álló Lukaku lesen volt, csakhogy úgy került hozzá a labda, hogy abba az oroszok részéről Szemjonov is beleért. Innentől kezdve a dolog már nem volt les, Lukaku pedig 10 méterről könnyedén szerezte meg a vezetést a belga csapatnak.

Belga gólöröm SzentpéterváronForrás: Sputnik via AFP/Vladimir Astapkovich

A korán bekapott gól alaposan visszavetette az orosz csapatot. A 16. és a 17. percben két apró orosz helyzet jelezte, hogy nem csak a belgák vannak ott a pályán. Mario Fernandes Golovin beadása után a belga kapus, Courtois ölébe fejelt, majd egy perccel később Ozdojev 20 méterről lőtt mellé.

A 34. percben született meg a belga csapat második gólja. T. Hazard a bal szélről adott középre, a beadásba az orosz kapus még beleért, ám a középen álló Meunier elé került a labda, aki 7 méterről lőtte be a belgák második gólját. Sunyin, az orosz kapus még belepiszkált, de a gólt nem tudta megakadályozni.

A szünetben tehát 2-0-ra vezetett a belga csapat, amelynek a folytatásban nem volt sürgős, az idő Oroszországot sürgette inkább. Csakhogy az oroszok nem tudtak gólt szerezni, legfeljebb enyhe mezőnyfölényt alakítottak ki.

A percek csak lassan csordogáltak, sok érdemi esemény nem történt. Egészen a 88. percig, amikor a belga Lukaku 14 méterről megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját. Ezzel Lukaku az első játékos, aki egy meccsen két gólt lőtt az Európa-bajnokságon. Aztán egyszer csak vége lett a meccsnek, a belgák elkönyvelhették az első győzelmüket, az oroszok meg pont nélkül maradtak. A csoportban a belga csapat áll az első helyen 3 ponttal, a finneknek ugyancsak 3 pontjuk van. Dánia és Oroszország 0 pontos az első kör után.

Az Európa-bajnokság szombati másik két meccsének eredménye: Wales-Svájc 1-1 és Finnország-Dánia 1-0.

A vasárnapi játéknapon 15.00-tól Anglia-Horvátország, 18.00-tól Ausztria-Északmacedónia, míg 21.00-tól Hollandia-Ukrajna mérkőzést rendeznek.