Társoldalunk:

Eriksen drámájáról nyilatkozott a dán válogatott orvosa

2021.06.12. 23:06

Gyors orvosi segítség mentette meg az Inter futballistájának életét. A Dánia-Finnország Eb-mérkőzés után a dán válogatott orvosa, Morten Boesen nyilatkozott, arról miként élte át a tragikus szituációt - írja a Dániasport.hu.

A szakember külön kihangsúlyozta, hogy az eddig információi alapján beszél. Azt nyomatékosította addig nem fog bele menni a részletekbe amíg nem beszélt magával Christian Eriksennel és a családjával.

"Először azt szeretném mondani, hogy még nem beszéltem részletesen Christian családjával vagy Christiannal, és ezért nem részleteznék sok mindet itt. Csak pár megjegyzést szeretnék fűzni a képernyőn látottakhoz. Akkor hívtak minket a pályára, amikor Christian összeesett, igaz én ezt magam sem láttam. Gyorsan kiderült, hogy baj van. Amikor odaérütünk hozzá, az oldalán feküdt, légzése és pulzusa volt. De elég gyorsan változott ez a kép, majd elkezdjük az akut szívkezelést.(szívmasszást). Fantasztikus gyors segítséget nyújtottak a stadion orvosai és a mentő személyzet. Ezzel az együttműködéssel visszaszereztük Christiant, ő pedig beszélt hozzám. A kórházba került további vizsgálatra - mondta Morten Boesen a meccset követő sajtótájékoztatón.