Társoldalunk:

Dráma a foci-Eb-n: újra kellett éleszteni Christian Eriksent

2021.06.12. 18:52

Szombat este a labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjában drámai jelenetek játszódtak le a Dánia-Finnország-mérkőzésen. A dán csapat legnagyobb sztárja, Christian Eriksen egyszercsak magától összeesett, ezt követően pedig újra kellett éleszteni.

A mérkőzés 43. percében a 29 éves középpályás visszafelé kocogott, a közelében nem volt egyetlen finn játékos sem. Egyszer csak egyik pillanatról a másikra szétesett a mozgása, és arccal előre a földre esett.  

Először sokan azt hitték, hogy Eriksen lenyelte a nyelvét, azonban néhány másodperccel később a dán csapat orvosi stábja szívmasszázst kezdett alkalmazni rajta, míg a pályán lévő játékosok a könnyeikkel küszködtek, és védősorfalat álltak körülötte.

A dán játékosnak azonban nem volt elég a szívmasszázs, ezért defibrillátort kellett használnia az orvosi stábnak, majd intubálni kellett.

14 perc ápolást követően Eriksent hordágyon levitték a pályáról vastaps kíséretében, a dán és a finn focisták pedig levonultak a pályáról, a meccs pedig félbeszakadt, amit a Dán Labdarúgó Szövetség közleménye szerint 20.30-kor folytatnak. 

Christian Eriksen magánál volt, amikor elszállították a stadionbólForrás: AFP/Friedemann Vogel

Dán sajtóértesülések szerint Eriksent mentővel elvitték a koppenhágai kórház sürgősségi osztályára.