Társoldalunk:

A világ egyik legjobb csapata ellen is bátor játékra készül a magyar labdarúgó-válogatott

2021.06.12. 16:25

A magyar válogatott két játékosa szombaton is válaszolt az újságírók kérdéseire Telkiben, ahol a magyar csapat főhadiszállása található az Európa-bajnokságon a hazai meccsek idején. Ezúttal Bogdán Ádám és Szalai Attila válaszoltak a kérdésekre, a téma természetesen már a keddi, portugálok elleni meccs volt, valamint a játékosok felkészülése.

„Az elmúlt egy évem nagyon jól sikerült, nagyon boldog vagyok emiatt. A klubcsapatomban, a Fenerbahcéban és a válogatottban is jól ment a játék. Rengeteget dolgoztam és ez így lesz ezután is. Az egész csapa várja már a portugálok elleni meccset, hogy végre kedd legyen" – mondta Szalai Attila, aki Mesut Özil virtuális álomcsapatába is bekerült. A német válogatott korábbi sztárjátékosa klubszinten együtt focizik Szalai Attilával.

Erről nem beszéltem vele, csak a barátok mondták, hogy bekerültem a csapatába. Jó érzés, örülök neki. Sok sikert kívánt az Európa-bajnoksághoz és elmondta, a török és a német válogatott mellett nekünk is fog szorítani" – mondta a hátvéd, aki édesapjáról is szót ejtett, akinek rengeteget köszönhet elmondása szerint.

Szalai Attila, a Fenerbahce és a magyar válogatott védőjeFotó: Csudai Sándor - Origo

„Hálás vagyok neki, amiért sokat segített és segít a mai napig. Olyan dolgokat tudott átadni, amit esetleg nem mindenki kap meg fiatal korban. Korán beavatott a regeneráció és az étkezés fontosságába. Rengeteg különedzést végeztünk és még ma is végzünk, ha van idő. Nem titok, nem voltam egy nagyon labdaügyes játékos, gyorsan nőttem, ezért a koordinációm sem volt a legjobb, de sokat segített, hogy ez is rendben legyen. Szigorú édesapa, komoly elvárásai vannak, de nekem is saját magammal szemben."

Bogdán Ádám, a válogatott harmadikszámú kapusa elmondta, nem számít játéklehetőségre az Eb alatt, de ez nem különösebben zavarja.

Bogdán Ádám boldogan teszi a dolgát a válogatottbanFotó: Csudai Sándor - Origo

„Az első motiváció az volt, hogy keretbe kerüljek. Ehhez is kevés lehetőségem volt, de sikerült. A felkészülés elején is éltem a bizalommal, ott vagyok az Eb-keretben, amelyik hazai pályán szerepelhet majd. Olyan kapusokkal vagyok együtt, akiket nagyon tisztelek. A feladatom az, hogy edzésen a legjobbat hozzam ki belőlük, segítsem őket is. A közösség tagjának lenni felemelő érzés, mert ez a mai magyar válogatott nagyon jó brigád. köszönöm is nekik, hogy kiharcolták a szereplést, a föld fölött járok, büszke vagyok és a célom, hogy az első és a másodikszámú kapus a lehető legjobb formában lehessen a meccsekre.

Megható volt öt év után újra a válogatottban szerepelni, hosszú utat jártam be a két meccs között. Hálás vagyok a kapitánynak, hogy lehetőséget kaptam felkészülési meccsen, a család is ott volt, erre is vártam, hogy ez megtörténhessen.És hogy a két játékos hogy várja a portugálok elleni meccset?

„Nem nagyon olvasgatunk kommenteket, hogy mik az elvárások. Minden csapatnak vannak erősségei és gyengéi is. A világ legjobb csapatai ellen készülünk, de bátran, magunkban bízva kell játszanunk majd" – mondta Bogdán Ádám.

Bogdán Ádám és Szalai AttilaFotó: Csudai Sándor - Origo

„Megfelelő fizikai, taktikai és mentális felkészüléssel kell majd pályára lépnünk. A mi elvárásaink is magasak saját magunkkal szemben. Szeretnénk bizonyítani és nagyon várjuk már a mérkőzést" – zárta Szalai Attila.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Június 15.: Magyarország–Portugália (18 óra, Puskás Aréna)

Június 19.: Magyarország–Franciaország (15 óra, Puskás Aréna)

Június 23.: Németország–Magyarország (21 óra, München)