Társoldalunk:

Az angol válogatott két focistáját is kitünteti II. Erzsébet

2021.06.12. 08:20

Az Európa-bajnoki szereplését vasárnap megkezdő angol válogatott két játékosát, Raheem Sterlinget és Jordan Hendersont is rangos elismerésben részesíti II. Erzsébet, angol királynő.

A brit uralkodó a hagyományos születésnapi ünnepségsorozat alkalmával osztja ki az arra rászolgálóknak a rangos elismeréseket. Ennek keretében kapja meg az angol válogatott két játékosa, a Brit Birodalom Tagja (MBE) kitüntetést.

Az indoklás szerint a Manchester City csatára, Raheem Sterling a rasszizmus elleni, 2017 óta mutatott határozott fellépéséért, míg a Liverpool középpályása, Jordan Henderson a labdarúgásért tett szolgálataiért, valamint a különösen a koronavírus-járvány idején szervezett jótékonysági akcióiért került fel a listára.

De sok más sportoló mellett kitüntetést kap a válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a szezon végén 73 éves korában visszavonult edzőlegenda, Roy Hodgson, aki 45 éven át irányított közel másféltucat klubot, illetve az angol mellett Svájc, valamint az Emirátusok válogatottját.