Társoldalunk:

Nem a fociról, hanem életről és halálról volt szó - finn játékosok drámai vallomása

2021.06.13. 06:26

Ez a történet nem a sportról, hanem az életről és a halálról szólt. Így nyilatkoztak azok a finn focisták, akik testközelből élték át a dán Christian Eriksen drámai rosszullétét szombaton Koppenhágában a Dánia-Finnország Eb-mérkőzésen. 

A mérkőzés egyetlen, egyben győztes góljának szerzője, a finn Joel Pohjanpalo a következőket nyilatkozta: "Közel álltam az eseményekhez, láttam, ahogy Eriksen összeesik. Rögtön tudtam, hogy óriási baj van. Ordítottam a bírónak, hogy azonnal álljon meg a játék, hogy jöjjenek be az orvosok, hogy segítsenek a dán játékosnak.Láttam, ahogy Eriksen harcolt az életéért. Ebben a helyzetben a futball teljesen másodlagossá vált."

Jere Uronen, a finn csapat másik játékosa a következőket mondta: "El sem tudom képzelni, mit élhettek át a dán csapat játékosai és Eriksen szerettei. A nézőtéren nekem is ott volt a feleségem, otthon várnak a gyermekeim. Borzalmas belegondolni, hogy ez bárkivel megtörténhet. Ez a pár perc az életről és a halálról szólt. Nem a futballról. Amikor bementünk az öltözőbe, halálos csendben ültünk. Csak egyet tudtunk, bármi is lesz az UEFA döntése, mi támogatni fogjuk a dán csapatot. A meccs előtt mindenki mosolygott, mindenki boldog volt, hogy itt lehet. Őszintén tudtunk örülni egymásnak. Amikor 105 perc szünet után folytatódott a meccs, már senki sem tudott mosolyogni. A győzelmet igazán meg sem ünnepeltük. Most nem ez a fontos, hanem az, hogy Eriksen felépüljön és jól legyen."

Forrás