Társoldalunk:

Az egyik tévétársaság bocsánatot kért az Eriksen drámai rosszullétéről készült sokkoló felvételek miatt

2021.06.13. 10:00

A BBC tévétársaság bocsánatot kért, amiért a nézőket sokkolta a Dánia-Finnország mérkőzésen összeeső Christian Eriksent és az érte aggódó hozzátartozókat és játékosokat bemutató felvételek sugárzása.

A dán válogatott középpályása a Finnország elleni mérkőzés 43. percében lett rosszul. Eriksen futás közben esett össze, és újra kellett éleszteni.  

Miközben Eriksen a kezelést kapta, a BBC kamerái az érte aggódó játékostársakat, valamint a futballista feleségét mutatták, amint a csapatkapitány, Simon Kjaer és a kapus, Kasper Schmeichel vigasztalja őt.  Ezek után a közvetítés a stúdióba kapcsolt, ahol a megrendült Gary Lineker műsorvezető és Alex Scott szakértő volt látható.

Percekkel a meccs felfüggesztése és a BBC közvetítésének vége után a közösségi médiában az Eriksent hordágyon mutató képek lepték el az internetet, amelyek alapján nagy megkönnyebbülésre látható volt, hogy a futballista ébren van. Ekkor jelentették be, hogy a dán labdarúgót kórházba szállították és állapota stabilizálódott. 

A mérkőzés folytatása előtt a BBC közvetítésének házigazdája, Gary Lineker bocsánatot kért a nézőktől a csatorna által sugárzott felvételek miatt.

A BBC kemény kritikát kapott az Eriksen drámai rosszullétével kapcsolatos felvételek miattForrás: AFP/Wolfgang Rattay

Elnézést kérünk mindenkitől, akit idegesítettek a sugárzott képek. A stadionon belüli lefedettséget az UEFA  ellenőrzi, és amint a mérkőzést felfüggesztették, a lehető leggyorsabban levettük a közvetítést. Nem tudtunk minden felvételt ellenőrizni, de elnézést a mutatott képekért" - közölte az egykori angol válogatott futballista.

A Chronicle Live megírta, hogy több néző is éles kritikával illette a közösségi médiában a BBC-t, amiért a játékosok és hozzátartozóik szorongását folyamatosan filmezték, ahelyett, hogy egyből visszakapcsoltak volna a stúdióba. Egyesek szerint a futballisták jól tették, hogy Eriksen köré álltak és megpróbálták megvédeni őt a kamerák elől.

A legfrissebb információk szerint Christian Eriksen állapota továbbra is stabil, de a kórházat nem hagyhatja el.