Társoldalunk:

Hivatalos bejelentés érkezett Eriksen állapotáról

2021.06.13. 12:31

A Dán Labdarúgó Szövetség a Twitter-oldalán hivatalos közleményt adott ki Christian Eriksen állapotáról. A futballista jól van, de kórházban marad és további vizsgálatok várnak rá.

A szombati Dánia-Finnország Eb-csoportmeccsen váratlanul összeeső Christian Eriksen állapotáról a Twitteren adott tájékoztatást a Dán Labdarúgó Szövetség. 

Ma reggel beszéltünk Christian Eriksennel, aki üdvözletét küldte a csapattársainak. Az állapota stabil, de további kivizsgálások várnak rá" - olvasható a bejegyzésben.

A közleményben többek között kiemelik, hogy a játékosoknak, a szurkolóknak és a Királyi Család tagjainak is köszönik a nagylelkű támogatást, és mindenkit arra bátorítanak, hogy a Dán Labdarúgó Szövetséghez juttassák el üzeneteiket, amelyet Christiannak és családjának természetesen továbbítani fognak.

A dán játékos az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében mindenféle előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott.

A találkozót a finnek a 60. percben szerzett góllal nyerték meg 1-0-ra.