Társoldalunk:

Egy finn szurkoló közelről látta, ahogy Eriksen összeesik, majd küzdenek az életéért

2021.06.14. 07:39

A Dánia-Finnország meccsen a dánok középpályását, Christian Eriksent szívmegállás miatt kellett újraéleszteni. Az egyik finn szurkoló egészen közelről szemlélte a pályán történteket, és megosztott pár részletet a tragikus esettel kapcsolatban.

Szörnyű képsorok járták körbe a világot, miután a dán-finn meccsen a dánok játékosa, Christian Eriksen a pályán esett össze, és újra kellett éleszteni. Az orvosok mindent megtettek, és sikerrel jártak, stabil állapotban került kórházba az Inter focistája, aki magához tért és beszélni is tudott. Az egyik finn szurkoló, Simo Pöyhönen egészen közelről szemlélte az eseményeket - derül ki a finn HS oldaláról.

A férfi a Parken Stadion lelátójának 12. sorában ült, és az orvosok pontosan előtte kezelték az ájult Eriksent. Láttam, hogy Eriksen elesik az oldalvonal mellett, és egy ideig az arccal a föld felé feküdt. Amikor a dán csapattársai oldalra fektették, akkor jöttem rá, hogy most nagyon komoly a helyzet - mondta el Pöyhönen. A nézőtéren sokan már a legrosszabbra gondoltak, mivel már azt hitték, hogy meghalt a dán játékos - mesélte el a finn szurkoló. 

A finn és dán szurkolók együtt biztatták EriksentForrás: AFP/Wolfgang Rattay

A férfi azt is elmondta, hogy a finn szurkolók példaértékűen viselkedtek, mivel eltették a mobiltelefonjukat, és nem kezdték el filmezni a szerencsétlenül járt középpályást. A dán és a finn szurkolótábor egymásnak kiabálta az Inter középpályásának nevét, hogy ezzel adjon erőt Eriksennek.