Társoldalunk:

Az AC Milan volt kapusa szerint Eriksen esete bizonyíték a focisták túlhajszolására

2021.06.14. 08:07

Az AC Milan volt játékosa, az angol Premier League-ben szereplő Bournemouth kapusa, Asmir Begovic kritikával illette az európai futball döntéshozóit. Szerinte a dán focista, Eriksen esete jól mutatja, hogy semmibe veszik a játékosok egészségi állapotát, és sürgősen cselekedni kéne abban az ügyben, hogy a játékosok ne legyenek kitéve ekkora terhelésnek.

Milliók fohászkodtak Eriksen túléléséért, aki a dán-finn meccs első félidőjébe eszméletét vesztette, és az orvosoknak kellett újraéleszteni az Inter játékosát. Az ügyben megszólalt az AC Milan egykori, és az angol Bournemouth jelenleg kapusa, Asmir Begovic is, aki szerint tarthatatlan állapot, hogy egy focistának ilyen sok meccset kell játszania egy idényben - derült ki az olasz Posticipo oldaláról

A játékosok egészségi állapotára már régóta nem fordítanak elég nagy figyelmet. Az egyre több meccs azt fogja eredményezni, hogy még több veszélyes helyzet fog kialakulni a meccseken - mondta el Begovic.

A dán játékosok döbbenten álltak Eriksen esete előttForrás: AFP/Friedemann Vogel

Az utóbbi időben olyan klasszis játékosok panaszkodtak a túl sok meccsre, mint a Real Madrid német világbajnok, középpályása, Toni Kroos, aki szerint a futballisták nem "gépek". Ideje lenne, hogy a futball döntéshozói foglalkozzanak ezzel a sürgető problémával - zárta le mondandóját a kapus.