Társoldalunk:

Életem legszörnyűbb pillanatai voltak, mondta a Barca sztárja Eriksen drámájáról

2021.06.14. 07:24

A Finnország elleni szombati Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a pályán összeeső, majd újraélesztett dán futballista, Christian Eriksen csapattársa, Martin Braithwaite is megszólalt a történtek után.

"A tegnap este történtek életem legrémisztőbb pillanatai voltak. Minden gondolatom Christiannal, a feleségével, a gyerekeivel és a családjával vannak. Hálát adok, hogy stabil az állapota és életben van. Most csakis ez számít. Remélem, minél előbb találkozunk, barátom" – írta közösségi oldalán az FC Barcelona csatára még vasárnap délután.

Christian Eriksen a finnek elleni koppenhágai mérkőzés 40. percében minden előzetes jel nélkül összeesett az oldalvonal mellett. A csapattársak azonnal jelezték, hogy nagy a baj. Elsőként a csapatkapitány, Simon Kjaer sietett a segítségére, aki szabaddá tette a légutait, majd a dán csapat orvosai után egy perccel a mentők is megérkeztek, akik előbb szívmasszázst alkalmaztak, majd defibrillálták a játékost, akinek így sikerült újraindítani a szívét. Eriksent ezt követően kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát, de továbbra is megfigyelés alatt tartják.

A mérkőzés több mint 100 perc után folytatódott, és végül a finn válogatott 1-0-ra nyert Joel Pohjanpalo góljával.