Társoldalunk:

Telezabálták magukat kólával és hamburgerrel, majd legyőzték a népszerű hollandokat

2021.06.14. 09:44

Az 1992-es dán győzelemmel végződött labdarúgó Európa-bajnokság minden idők legnagyobb meglepetése volt. Most újabb mesés részletek bukkantak fel az egykori játékosok visszaemlékezése alapján.

Mint kiderült, a dán csapat játékosai a Hollandia elleni eldődöntőt megelőzően azt kérték a szövetségi kapitánytól, Richard-Möller Nielsentől, hogy testületileg látogassanak el az amerikai gyorsétteremlánc egyik üzletébe, mert hamburgert, sajtburget és kólát akarnak enni-inni. Három dán játékos azonban nem ment be a nagy zabálásra, mert úgy vélték, hogy nem ez a legjobb felkészülési mód egy Eb-elődöntőre.

John Sivebæk, Morten Bruun és Kim Christofte volt az a három focista, aki nem vett részt a féktelen evészetben, ők a busznál várakoztak, hogy a csapat többi tagja megtömje magát. "Arra gondoltam, hogy másnap a hollandokkal játszunk és nem ez a legjobb felkészülési mód" - mondta John Sivebæk. Azok után, hogy nyertünk a hollandok ellen, legendává emelkedett ez a látogatás a gyorsétteremben. De képzelje csak el, ha kikapunk. Életünk végéig azt kellett volna hallgatni, hogy a kóla és a sajtburgerek miatt győztek le bennünket a hollandok."

Forrás