Társoldalunk:

Gulácsi Péter: Magyarországnak nagyon erős csapata van

2021.06.14. 15:56

A német Kicker című lapnak adott interjút Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa egy nappal a keddi Magyarország-Portugália Eb-mérkőzés előtt. 

Cristiano Ronaldo és Bruno Fernades lövései egészen biztosan nagy feladat elé állítják a magyar válogatott kapusát - ezzel indítja a cikket a Kicker. Megjegyzik, hogy a magyar labdarúgó-válogatott története során negyedik alkalommal játszik Európa-bajnokságon. Most egy olyan csoportba került, ahol a címvédő (Portugália) és a világbajnok (Franciaország) is szerepel. Meg Németország.

A lap arról is ír, hogy Gulácsinak a világ legjobb támadójátékosaival kell majd szembenéznie. Megemlítik Kylian Mbappé, Antoine Griezmann vagy Karim Benzema nevét a franciáktól, míg a németektől Thomas Müllerét és Timo Wernerét.

Gulácsi Péter úgy véli, hogy a magyar válogatottról nem szabad úgy beszélni, mint egy olyan csapatról, amelynek semmilyen esélye nincsen. Mindenesetre az a tény, hogy a Puskás Arénában 67 ezer ember előtt lehet majd játszani, feldobja a magyar kapust.

 Ha ilyen nagy tornán futballistaként hazai pályán játszhatsz, az csodálatos dolog. Kiemelkedő érzés és nagy élmény. Különösen egy ilyen nehéz szezon után, amelyet a koronavírus miatt többnyire üres stadionokban kellett lejátszani. A telt házas budapesti Európa-bajnokság minden magyar játékosnak olyan élményeket okoz majd, amit soha nem fog elfelejteni.

Gulácsi Péter azt mondja, hogy a magyaroknak erős csapatuk vanForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Robert Michael

Gulácsi így folytatta: "Ha megnézzük az ellenfeleink nevét és a játékosok minőségét, akkor azt mondhatjuk, hogy óriási kihívásokkal nézünk szembe ezen az Európa-bajnokságon. Három abszolút világszínvonalú csapat ellen játszunk. Ugyanakkor ki kell mondani, hogy nekünk is erős csapatunk van és hiszünk önmagunkban. Ha megnézzük az elmúlt egy évet, figyelemreméltó dolgokat értünk el, hiszen hazai pályán és idegenben is legyőztük a törököket, kijutottunk az Eb-re úgy, hogy Izlandot ejtettük ki a pótselejtezőben. A Nemzetek Ligája B-osztályában elsők lettünk és felkerültünk az A-osztályba. A nemzetközi fociban egyre kisebbek a különbségek."

Gulácsi beszélt arról is, hogy az Eb 11 rendező városa közül csak Budapesten lesz telt ház a Puskás Arénában. "Az általános helyzet ebben a tekintetben Magyarországon nagyon jó. Az ország fele be van oltva, a kijárási tilalom feloldásra került, az éttermek ismét nyitva vannak. Oltási igazolással viszonylag szabadon lehet mozogni. Megértem, hogy úgy döntöttek, legyen nálunk telt ház. Ez egy egyedülálló lehetőség, remélem, hogy minden jól megy majd és mindenki egészséges marad."

Gulácsi Péter szerint minden játékosnak óriási élmény lesz a telt házas Puskás Arénában játszaniFotó: Csudai Sándor - Origo

Gulácsi nagyon várja a magyar-német meccset is, amelyet nem Budapesten, hanem Münchenben rendeznek majd meg június 23-án. Különösen azért, mert az egyik példaképe a német válogatott kapusa, Manuel Neuer.

A világon nagyon sok jó kapus volt, akik egy-egy korszaknak a kiemelkedő egyéniségei. Legyen szó Iker Casillasról, Gianluigi Buffonról, Peter Schmeichelről vagy Petr Cechről. Rendkívül nagy tiszteletben tartom ezeket a kapusokat, de számomra Manuel Neuer előttük áll, főleg azért, mert elképesztő, hogyan tért vissza a sérülése után."

Forrás