Társoldalunk:

Így lehet átvenni a karszalagot, amivel beléphet a magyar-portugál Eb-meccsre

2021.06.14. 10:19

Mint azt már korábban is megírtuk, a labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire, így a magyar válogatott keddi Portugália, valamint szombati Franciaország elleni találkozójára is csak az adott mérkőzésre érvényes jegy és karszalag birtokában léphetnek be a szurkolók. A karszalagot a védettségi igazolvánnyal lehet felvenni, de érdemes letölteni az EURO-jegyek alkalmazást is, mellyel a jegyet okostelefonon lehet tárolni, ez is gyorsítja a bejutást a mérkőzésekre. A Magyarország–Portugália mérkőzésre hétfőn reggel 8 órától lehet átvenni a karszalagokat.

A kedd esti Magyarország-Portugália Eb-mérkőzés előtt két teljes napjuk lesz a szurkolóknak arra, hogy átvegyék a védettséget igazoló karszalagjukat, amellyel kedden beléphetnek a Puskás Arénába. Ezenkívül mindenképpen érdemes letölteni az EURO-jegyek alkalmazást a gyorsabb bejutás érdekében. Az átvételi pontok már a találkozók előtti napon, vagyis hétfőn 8 órától teljes kapacitással működnek, a cél, hogy mind az 50 ezer magyar szurkoló gyorsan, zökkenőmentesen átvehesse karszalagját.

A karszalagok minél zökkenőmentesebb átvétele érdekében Budapesten három könnyen megközelíthető helyszínen összesen mintegy száz átvételi pultot nyitnak meg a szervezők a mérkőzéseket megelőző napon és a mérkőzések napján. A cél, hogy minden szurkoló a lehető leggyorsabban hozzájusson a szalagjához. Az átvételi pontok hétfőn reggel 8 órától egészen 20.00 óráig lesznek nyitva minden helyszínen, így mindenki a számára legkedvezőbb időpontban veheti át azokat.

A budapesti és a fővároshoz közeli szurkolóknak a találkozó előtti napon érdemes átvenniük a karszalagjukat. A vidékről érkezők pedig a mérkőzés napján, hosszabb sorban állás nélkül juthatnak hozzá a karszalagokhoz reggel 7 órától a három helyszínen.

A helyszínek: Groupama Aréna (a Telekom-székház felőli oldal)*, Dózsa György út (Városliget, Promenád) és Papp László Budapest Sportaréna. A külföldről érkező szurkolók a mérkőzések előtti napokon és a meccsnapokon a repülőtéren is átvehetik a karszalagjaikat. Ezek a pontok a mérkőzések előtti napokon 8.00 órától 20.00 óráig tartanak nyitva, míg a meccsnapokon 7.00 órakor nyitnak, és a második félidő kezdetekor zárnak.

*Az MLSZ korábbi tájékoztatása szerint a Groupama Aréna Sas-szobor felőli oldalánál állították föl az átadópultokat, de ez a nap folyamán megváltozott, és most a Telekom-székház felőli oldalon lehet hozzájutni a karszalagokhoz

Az MLSZ kommunikációs csatornáin folyamatosan tájékoztatjuk a szurkolókat arról, hogy mely átvételi pontokon a legrövidebb a várakozási idő, mely helyszíneket érdemes felkeresni a minél gyorsabb szalagátvétel érdekében.

Kiskorú szurkolók igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehetnek részt a találkozókon, nekik nem szükséges a karszalag kiváltása; kivéve azon 16-18 évesek számára, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal és kísérő nélkül kívánják megtekinteni az Eb-mérkőzéseket.

A karszalagokról minden tudnivalót megtalál a magyar szövetség hivatalos Eb-oldalán!

Az applikáció letölthető itt: