Társoldalunk:

Marco Rossi: Nem sírhatunk, férfiként kell tovább harcolnunk

2021.06.15. 20:29

Marco Rossi szerint a 0-3 ellenére sem szabad sírni a portugálok elleni meccs után. Szalai Attila szerint apróságokon múlt csak a portugálok elleni meccs, Sallai Roland pedig azt mondta, hogy a magyaroké a világ egyik legjobb szurkolótábora. Mindezt a Puskás Arénában mondták el a játékosok a Portugália elleni első Eb-mérkőzés után.

Szalai Attila: "Nagyon örülünk, hogy ilyen fantasztikus szurkolóink vannak, csodás dolog volt itt focizni. Nagyon csalódott vagyok, mert a végén néhány percen múlt a pontszerzés. Az első portugál gólnál rólam pattant le a labda, és úgy ment vissza a 16-os környékére. Apróságokon múlt ez a meccs, nagyon sajnálom, bosszantó a vereség, mert az egész csapat nagyon jól dolgozott. Apait-anyait kiadtunk magunkból, csúsztunk-másztunk, vért izzadtunk.  A következő feladatot is meg kell oldani. Le kell vonni a tanulságot ebből a meccsből, és akkor jöhetnek a franciák."

Sallai Roland: "A második félidőben mindenképpen gólt szerettünk volna szerezni. Mindent bele akartunk adni. Az első félidőben rengeteget védekeztünk, akkor nem voltak helyzeteink. Az utolsó 10 percet nagyon sajnálom. Szerencsétlennek érzem magunkat, mert tényleg mindent kiadtunk magunkból, ez most így sikerült, készülünk a következő mérkőzésre. Tudtuk, hogy kevés lesz a helyzetünk, sajnálom, hogy nem sikerült gólt szerezni. 84 percig benne volt a döntetlen a csapatban, sajnálom, hogy ez nem sikerült. A 70. perc után kicsit éreztem, hogy görcsöl a lábam, ez az elmúlt 10 nap kihagyásának is köszönhető. Csodás dolog volt, amit a közönség mutatott. A világ egyik legjobb szurkolótábora áll mögöttünk."

Marco Rossi szövetségi kapitány: Csalódott vagyok az eredmény miatt. Ez a háromgólos különbség nem volt benne a meccsben. Óriási szerencsétlenség, hogy a 84. percben egy olyan gólt kaptunk, amilyet. Ilyen van, amikor mélyen, hátul védekezünk. De még van két meccsünk, előre kell nézni, nem pedig hátra. A szünetben azt mondtam, legyünk bátrabbak, támadjunk többet, hogy legyenek lehetőségeink. Ilyenkor pontosan kell játszani. Az utolsó 20 percben talán nem koncentráltunk eléggé. Én sosem szoktam alibizni, mindenkinek neki kell menni, ezt a csapat vállalta is. Meg kell mutatnunk, hogy férfiak vagyunk, hogy képesek vagyunk előre tekinteni. Nem kezdhetünk el sírni, hanem harcolnunk kell tovább."