Társoldalunk:

Nagyon fontos meccset nyertek az oroszok az Európa-bajnokságon

2021.06.16. 17:15

Az oroszok nagyon fontos meccset nyertek Szentpéterváron a finnek ellen. A minimális 1-0-s siker azt jelenti, hogy él Csercseszov csapatának továbbjutási esélye a belgáktól elszenvedett 3-0-s vereség után is. A finneknek és az oroszoknak is három-három pontjuk van, a Dánia-Belgium meccset majd csütörtökön játsszák ebben a csoportban.

Mindkét csapat emlékezetes meccsen van túl, ami az első csoportkört illeti. A finnek a dánok elleni emlékezetes meccset tudták megnyerni 1-0-ra, míg az oroszok nagyon simán kaptak ki a belgáktól 3-0-ra. Az egyik rendező, Oroszország ezúttal is Szentpéterváron fogadta aktuális ellenfelét.

A csúnya vereség után nagyon jól kezdtek az oroszok, az első tíz percben két komoly lehetősége is akadt Csercseszov csapatának, de a kettő között, a harmadik percben úgy tűnt, megszerezték a vezetést a finnek.

Egy labdaszerzés után érkezett azonnal középre a labda, amit Joel Pohjanpalo fejelt a kapuba, de a videózás után kiderült, hogy lesről indult a dánok elleni meccset eldöntő csatár.

Joel Pohjanpalo fejesgólját nem adták megForrás: Getty Images/Lars Baron

A 13. percben újabb orosz helyzet következett, Artyom Dzjuba találta telibe a finn kapufát, de a lövése után emelkedett a zászló, ő is lesen volt.

A 20. percben újra Pohjanpalo került helyzetbe, de az utolsó pillanatban Divejev vetette magát a finn lövésébe.

A félidő közepén újra kényszerűségből kellett cserélnie az oroszoknak, ahogy azt a belgák ellen is többször muszáj volt. Ezúttal Mario Fernandes távozott hordágyon, miután rosszul fogott talajt.

Mario Fernandest hordágyon kellett levinniForrás: AFP/Getty Images/Kirill Kudryavtsev

Nem sokkal később a csereként beállt Karavajevet is ápolni kellett, ő a kapufának esett neki, de tudta folytatni a meccset.

Az orosz fölénynek az első félidő hosszabbításában lett eredménye, egy szép akció után Alekszej Mirancsuk tekert a jobb felsőbe a tizenhatoson belülről, Hradeckynek nem volt esélye, szépen kikerülte a labda.

Alekszej Mirancsuk tekert a finn kapubaForrás: AFP/Getty Images/Kirill Kudryavtsev

A második félidő is úgy kezdődött, mint az első, helyzetek itt is, ott is. Az oroszoknál Golovin lövése kerülte el nem sokkal a bal alsót, míg a túloldalon Safonov védte Pukki lövését.

A finnek kezdeti lendülete és az oroszok visszaállása után a hazaiak lőhettek volna újabb gólt, de Zsemaletgyinov ellőtte a labdát a hosszú alsó mellett.

A 72. percben Kuzjaev dönthette volna el a meccset, jól megnézte magának a bal alsót, de Hradecky hatalmas bravúrral védeni tudott.

Artyem Dzjuba végig nagyon aktív voltForrás: AFP/Dmitri Lovetsky

A meccs hajrájában még Pohjanpalo fejelhetett egyet, de kapu fölé célzott, így már nem változott az eredmény.

Az oroszok ezzel a győzelemmel ugyanúgy három ponttal állnak, mint a finnek, így mindkét csapatnak reális esélye van még a továbbjutásra. Az oroszok a dánokkal játszanak majd az utolsó körben várhatóan ki-ki meccset, míg a finnek a belgák ellen vívhatják ki a továbbjutást.

Ennek a csoportnak a másik meccsét, a Dánia-Belgium találkozót csütörtökön rendezik majd.