Társoldalunk:

Hosszú másodpercekig ájultan feküdt a földön a világbajnok francia focista - videó

2021.06.16. 11:22

Saját elmondása szerint tíz-tizenöt másodpercre elájult Benjamin Pavard, a világbajnok francia labdarúgó-válogatott védője a németek ellen 1-0-ra megnyert keddi Európa-bajnoki összecsapáson.

A müncheni mérkőzésen a Bayern München futballistája Robin Gosensszel ütközött egy beadást követően, majd percekig ápolásra szorult, de visszatért a pályára.

Ki voltam ütve tíz-tizenöt másodpercre, azután már jobb volt" - mondta a meccs után a jobbhátvéd.

A torna előtt mind a 24 résztvevő csapat aláírta azt az egyezményt, amely különleges szabályokat ír elő a lehetséges agyrázkódásos esetekre.

Benjamin Pavard Robin Gosensszel ütközött egy beadást követően, majd percekig ápolásra szorultForrás: AFP/Matthias Hangst

Mindezek ellenére a profi játékosokat tömörítő FIFPro alelnöke, Francis Awaritefe arról beszélt, hogy a futballban ezzel a jelenséggel továbbra sem foglalkoznak kellőképpen. A szervezet például már hosszabb ideje próbálja elérni, hogy ilyen esetekben átmenetileg cserélni lehessen a keretben, a játékos pedig hat nap után visszatérhetne a csapathoz.

"Nagyon aggódunk, mivel a labdarúgás komoly lemaradásban van más sportágakkal szemben az agyrázkódási protokollok tekintetében" - tette hozzá Awaritefe.

A magyarokkal és a címvédő portugálokkal is egy csoportban lévő franciák 1-0-ra nyerték az összecsapást.