Társoldalunk:

Kiderült, min múlt Szoboszlai Dominik Eb-szereplése

2021.06.16. 09:25

Egy osztrák újságíró szerint hat nap kezelésen múlt, hogy Szoboszlai Dominik is ott lehessen az Eb-n. A játékos apja úgy véli, fiának lesz még lehetősége a bizonyításra, a válogatott pedig nélküle is továbbmegy a csoportból.

„Szoboszlai túl későn lett fájdalommentes" – ezzel a címmel írt blogjában a magyar foci reménységéről egy neves osztrák sportújságíró. Peter Linden írásából kiderül: különösen azért fájhat Szoboszlai Dominik szíve, mert két héttel késte le a keretszűkítést: hétfőn már fájdalommentes volt. Ez volt a hatodik napja újra a nemzetközi hírű osztrák specialistánál, Franz Leberbauernél – írja a Bors.

Télen is nála kezdte Salzburgban a szeméremcsont-gyulladása miatti rehabilitációját, jól is haladt, de új német klubja, az RB Leipzig pár hét múltán visszarendelte – akkori hírek szerint a lipcseiek túl drágának találták a különleges gyógymódot. Valószínűleg az került a magyarok ifjú vezérének első Európa-bajnokságába, hogy Oliver Mintzlaff klubvezér megtiltotta az eredetileg májusig tervezett kezelést Leberbauernél. Őrület – zárta Linden.

Hat nap kezelésen múlt, hogy Szoboszlai Dominik is ott lehessen az Eb-nForrás: AFP/Attila Kisbenedek

A középpályás édesapja, Zsolt a Borsnak elárulta, fia éppen a kezelések miatt nem látja élőben társai Eb-meccseit.

„Dominiknak lesz még éppen elég alkalma a bizonyításra – mondta Szoboszlai apja, aki szerint csoportriválisaink közül kerül ki az Eb-aranyérmes, de arra nem tippelt, melyik csapat lesz az. – Emlékszem, 2016-ban sem sokan hittek abban, hogy a csoportunkból továbbjutunk. És tessék, sikerült! Márpedig a mostani magyar válogatott jobb, mint az akkori. Még úgy is, hogy Kalmár Zsolt és a fiam nélkül futballozik. Megijedni nem kell, a sportban bármi megeshet. Ellenfeleink közül az egyiket megverjük, és újra játszhatunk az Eb-nyolcaddöntőben."