Társoldalunk:

Érzelmes üzenetet küldött az Eriksen életét megmentő dán focista

2021.06.17. 13:56

A dán labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Simon Kjaer érzelmes közleményt adott ki a belgák elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt. A futballista kiemelte, hogy Christian Eriksenért fognak játszani és mindent megtesznek azért, hogy jó eredményt érjenek el. 

Christian Eriksen az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében minden előzmény nélkül esett össze a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A szörnyű eset szinte mindenkit lesokkolt, azonban Simon Kjaer higgadt maradt és rengeteget tett azért, hogy csapattársa túlélje a helyzetet. A dánok csapatkapitánya húzta ki Eriksen nyelvét, tette stabil oldalfekvésbe, majd a sérült futballista barátnőjében is hősként próbálta tartani a lelket.

Eriksen állapota azóta stabilizálódott, és az is kiderült, hogy egy speciális szívritmus-szabályzót ültetnek be a szervezetébe.

A dán válogatott csütörtökön Belgium ellen lép pályára az Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában. A mérkőzés előtt Kjaer közleményben küldött üzenetet.

Simon Kjaer hősiesen viselkedett a szörnyű eset utánForrás: Getty Images/Stuart Franklin

Különleges eseményen vagyunk túl, amikor nem a labdarúgás a legfontosabb dolog a világon. Olyan sokkot kaptunk, amely örökké a részemmé, részünkké vált. A legfontosabb, és ami igazán számít, hogy Christian jól van. Büszke vagyok arra, ahogy csapatként viselkedtünk, és ahogyan együtt helytálltunk ezekben a nehéz időkben. Meghatódtam és nagyon hálás vagyok az összes támogatásért" - írta a csapatkapitány.

"Ma pályára lépünk Belgium ellen, és Christian ott lesz velünk a szívünkben és a gondolatainkban. Ez nyugalmat ad az elménknek, és lehetővé teszi, hogy a futballra koncentráljunk. Christianért játszunk majd és természetesen egész Dániáért. Ez a legnagyobb motiváció számunkra. Mint mindig, most is a legjobbunkat fogjuk nyújtani" - olvasható a 32 éves játékos közleményében.

A Dánia-Belgium találkozó csütörtök este 18 órakor kezdődik a koppenhágai Parken Stadionban.