Társoldalunk:

Mancini szerint még mindig nem az olasz fociválogatott az Eb-esélyese

2021.06.17. 10:06

Teljes mértékben megérdemeltnek nevezte csapata szerdai győzelmét Roberto Mancini, a labdarúgó Európa-bajnokságon elsőként nyolcaddöntőbe jutott olasz válogatott szövetségi kapitánya.

"Erős a svájci csapat, nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Hamarabb is gólt szerezhettünk volna, de teljesen megérdemelt a győzelmünk" - összegzett Mancini a RAI televíziónak röviden az után, hogy együttese Rómában 3-0-ra nyert, és hat pontjával biztosította helyét a legjobb 16 között.

Manuel Locatelli a 26. és az 52. percben volt eredményes, a végeredményt pedig Ciro Immobile állította be a 89.-ben.

A szakvezető kiemelte, hogy csapata jól játszott és mindenáron győzni akart.

"Nem volt könnyű egy második mérkőzést is megnyerni öt napon belül" - utalt arra, hogy a pénteki nyitányon is sikeresek voltak, a törököket 3-0-ra verve kezdték meg a tornát.

Mancini említést tett a csapatkapitány Giorgio Chielliniről is, akit az első félidő közepén sérülés miatt le kellett cserélni.

"Reméljük, hogy nincs komoly baja" - mondta.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta, minden mérkőzésen győzelemre kell játszani, de nem bocsátkozott részletekbe azzal kapcsolatban, mire lehet majd számítani a walesiek elleni harmadik csoportmérkőzésen.

Mancini szerint még mindig nem az olasz fociválogatott az Eb-esélyeseForrás: Getty Images/Claudio Villa

A hivatalos sajtótájékoztatón arról beszélt, szerencsés, hogy olyan nagyszerű játékosai vannak, akik szeretnek futballozni, szórakoztatja őket a játék, de közben kockázatot is vállalnak, ami a labdarúgás lényege.

Az olasz válogatott már 29 mérkőzés óta veretlen, és sorozatban tíz találkozón győzött, ezeken pedig gólt sem kapott, ugyanakkor Mancini szerint a francia, a portugál és a belga csapat még mindig esélyesebbnek számít.

"Az egyik a világbajnok, a másik az Európa-bajnok, a harmadik pedig a világranglista élén áll" - indokolta álláspontját.

"Ezek a csapatok már egy ideje formálódnak, természetes, hogy előttünk járnak, de persze bármi megtörténhet" - tette hozzá.

Vladimir Petkovic, a svájciak szakvezetője úgy látta, hogy az olaszok sok gondot okoztak nekik, ők pedig nem játszottak tudásuk száz százalékán.

"Nem voltunk nyugodtak a pályán, ami általában nem jellemző ránk" - szögezte le.

Az egypontos svájciak a pont nélkül álló törökökkel játszanak az A csoport zárófordulójában vasárnap, Bakuban.