Társoldalunk:

Mészöly Kálmán a helyszínen nézi majd a magyar-francia Eb-meccset

2021.06.17. 07:34

A 79 éves egykori szövetségi kapitány, Mészöly Kálmán nemrég súlyos betegségekkel küzdött, de szerencsére ez már a múlté. Fiával, Mészöly Gézával ott lesz a szombati magyar-francia Eb-mérkőzésen.

A törökök megadták a módját: egykori szövetségi kapitányukat, Mészöly Kálmánt is meghívták Rómába, a török–olasz Eb-nyitómeccsre, ám az utazás túl megterhelő lett volna az egykori legendás labdarúgónak.

Mészöly Géza a Metropol-nak elmondta, édesapja nagyon várta az Eb-t, és a franciák elleni szombati meccsen a helyszínen fog szurkolni. 

A Vasas legendája, Mészöly Kálmán is a helyszínen szurkol majd a magyar válogatottnak a franciák ellenForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

„Nekünk a délutáni mérkőzés az ideális – indokolt Mészöly Géza. – A franciák elleni találkozó 15 órakor kezdődik, apu estére már otthon lehet. Jól érzi magát, remek a hangulata. A korábbi problémáit rendszeresen ellenőrzik, jó kezekben van. Folyamatosan nézi a meccseket, már nagyon nehezen viselete a bezártságot."

Mészöly Géza szerint szombaton különösen Antoine Griezmann szabadrúgásaira kell figyelni.

„A labda kerek, ne zárjuk ki a pontszerzést esélyét – fogalmazott Mészöly. – Benzemáék a kontinensbajnokság fő favoritjai, ám a mi kapitányunk, Marco Rossi a törökök elleni tavalyi idegenbeli meccsén kitalálta a három belsővédős szisztémát, ami meglepheti Franciaországot. Nagyon tetszik, ahogy a mieink védekezésből gyorsan fejlődnek fel támadásba. Griezmann szabadrúgásai veszélyt jelenthetnek, rá nagyon kell figyelni."