Társoldalunk:

Az UEFA megtiltotta a belgák sztárjának, hogy meglátogassa Eriksent a kórházban

2021.06.17. 07:49

Az UEFA megtiltotta a belga válogatott csatárának, Romelu Lukakunak, hogy a Dánia-Finnország Eb-csoportmérkőzésen a pályán összeeső Christian Eriksent meglátogassa a kórházban.

A dánok középpályása az Eb-újonc finnek elleni mérkőzés 43. percében minden előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott. A találkozót végül a finnek a hatvanadik percben szerzett góllal nyerték meg 1-0-ra. 

A dán válogatott a B csoport második fordulójában Belgium ellen lép majd pályára, és a mérkőzés tizedik percében a csapatok kirúgják a pályáról a labdát, hogy a nézők egy percig Eriksent éltethessék. Azért a tizedik percre esett a választás, mert Eriksen a 10-es mezszámmal szerepelt az Európa-bajnokságon.

A belga nemzeti csapat csatára, Romelu Lukaku számára azért is lesz jelentős ez a tiszteletadás, mert Eriksen az olasz Inter együttesében a csapattársa és egyben jó barátja.

Romelu Lukaku nem látogathatja meg a kórházban Christian EriksentForrás: Sputnik via AFP/Vladimir Astapkovich

A tizedik percben kirúgjuk a labdát és tapsolunk neki. Ez teljesen normális" - mondta Lukaku.

A belga HLN megírta, hogy a 28 éves csatár szerette volna a kórházban meglátogatni Eriksent, azonban a szigorú járványügyi korlátozások miatt az UEFA nem engedélyezte számára, hogy elhagyja a belga válogatott bázisát. 

Lukaku magáról, a dánok elleni meccsről elmondta, hogy természetesen nyerni akarnak és a mérkőzés lelkileg is fontos teszt lesz számukra.

"A dánok a váratlan körülmények miatt rendkívül motiváltak lesznek, de nekünk a lehető legmagasabb színvonalon kell futballoznunk, és meg kell szereznünk a három pontot" - mondta a közelgő meccsről az oroszok elleni győzelem során két gólt szerző támadó.

A Dánia-Belgium csoportmérkőzés csütörtökön 18 órakor kezdődik a koppenhágai Parken Stadionban.