Társoldalunk:

A Barcelona edzője a holland válogatottat szidta

2021.06.17. 08:44

A Barcelona edzője, Ronald Koeman szerint Hollandia messzire juthat az idei labdarúgó Európa-bajnokságon, de sokkal jobb teljesítményre lesz szüksége, mint amit Ukrajna ellen nyújtott az első fordulóban.

Koeman a Barcelona előtt éppen a holland válogatott szövetségi kapitánya volt, a katalán sztárklub ajánlatát viszont nem tudta visszautasítani és elhagyta a nemzeti csapatot 2020 nyarán.

A De Telegraaf megírta, hogy a játékosként 1988-ban Eb-győztes 58 éves szakember a napokban Groningen városában tartózkodott, amikor a holland válogatottról kérdezték.

Az emberek nagyon pozitívak a csapattal kapcsolatban. Ez meglepő számomra. Én nem így láttam. Tetszett a második félidő, de csak 3-2-re nyertünk, ráadásul Ukrajna ellen, amely nem hinném, hogy messzire jut ezen az Eb-n" - mondta Koeman az ukrán válogatott ellen aratott győzelemről.

Ronald Koeman szerint a holland válogatottnak még van hová fejlődnieForrás: AFP/Lluis Gene

Láttam a francia-német meccset is, ők néhány szinttel magasabban futballoztak. A holland válogatott is képes lehet erre, de javulnia kell. Remélem, nagyon messzire jutnak" - tette hozzá a holland tréner.

A Barcelona edzője szerint fontos, hogy Frank de Boer szövetségi kapitány merjen változtatni, ha valami nem működik a csapatban, és hozzátette, hogy a védekezésben 5-3-2-es, támadásban 3-5-2-es rendszer sok szabadságot adhat a futballistáknak.

"A Barcelonában is gyakran alkalmazom ezt a rendszert, de végső soron a játékosok értelmezésén múlik, hogy miként lehet sikeres a szisztéma. Fontos az is, hogy hol kezd a csapat nyomást gyakorolni az ellenfélre. Minden edző úgy választja meg a taktikát, ahogy az szerinte a csapat számára a legideálisabb" - zárta gondolatait Koeman.