Társoldalunk:

Marco Rossi: Fáradtságról hallani sem akarok egy meccs után

2021.06.18. 16:12

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi és a csapat játékosa, Nego Loic tartott sajtótájékoztatót a világbajnok franciák elleni, szombati Európa-bajnoki csoportmeccs előtt.

Marco Rossi azzal kezdte, meglepte, hogy szóba került a franciák sajtótájékoztatóján. Mint mondta, „egy kicsit meglepett, hogy Deschamps egyáltalán tudja, ki vagyok. Természetesen nagyon megtisztelő, hiszen egy világbajnok edzőről van szó, sok győzelemmel a háta mögött és minden bizonnyal még nagyon sok is vár rá a pályafutása során.

Már nagyon várjuk a meccset, még akkor is, ha tudjuk, a franciák nemcsak a meccs, de az egész torna favoritjai. Sok erős csapat van, de kevesen támaszkodhatnak egy akkora tehetségre, mint Kylian Mbappé. A torna fő esélyesei ellen minden szempontból tökéletes játékot kell nyújtanunk. Biztosak lehetünk benne, hogy győzelemre törnek a franciák. Mi is szeretnénk jó eredményt elérni, de fontosabb, hogy fejlődjünk tovább. Sok területen javultunk, mióta itt vagyok, de még van hova fejlődni természetesen. Tudjuk, hogy szinte lehetetlen küldetés a franciák elleni meccs, de ha harcra készülsz, akkor nem lehet a vereségre gondolni" – mondta Rossi.

Marco Rossi,a magyar válogatott szövetségi kapitányaFotó: Csudai Sándor - Origo

„Tudjuk, melyik a jobb csapat. Sokat kell futnunk majd labda nélkül. Amikor ennyire meleg van, tökéletesen fel kell készülni egy ilyen meccsre. Ami az előző meccsünket illeti, az utolsó hét-nyolc perc hagyott nyomott bennünk, de tovább kell lépni és a következő meccsre kell koncentrálni. Két fontos meccs van előttünk, de egyelőre csak a franciákra koncentrálunk. Nem nyalogathatjuk a sebeinket, férfiként kell viselkedni, felállni és megmutatni, hogy büszkévé szeretnénk tenni a hazánkat újra. A franciák kerete 900, a mienk nagyjából 60 millió eurót ér, így csak taktikailag vehetjük fel a versenyt. A franciák nagyon gyorsak, könnyen szereznek területeket, a portugálokhoz hasonló taktikával kell készülnünk ezúttal is.

A francia keret tele van világklasszissal, a döntő a céljuk. Lehet, hogy pihentetnek majd pár játékost, de mi csak magunkkal foglalkozunk. Három meccsre készültünk, nem lehetünk fáradtak egy meccs után. Mindent megtettünk, hogy fittek legyünk, nem szeretnék olyat hallani, hogy bárki csak közel lenne ahhoz, hogy elfáradt volna. Négy nap telt el a torna óta, tüzesnek kell lenni minden szempontból. Nincs ürügy, nincs olyan, hogy fáradtság" – tette hozzá a kapitány.

A francia születésű Nego Loicnak különleges lesz a szombati meccs, de elmondta, természetesen a magyar sikerért fog küzdeni.

Nego a válogatott edzésénFotó: Csudai Sándor - Origo

„Különleges érzés lesz holnap pályára lépni, de tökéletesen a magyar sikerre koncentrálok. Én Magyarországot képviselem. A családom nagyobbik része Franciaországban él, de én itt vagyok, itt élek és a magyar mezért fogok harcolni szombaton" – mondta Nego, aki szerint az időjárástól függetlenül is roppant nehéz meccs vár rájuk, de a körülmények egyformák lesznek mindenkinek, azon nem múlik majd semmi.

A Magyarország-Franciaország Európa-bajnoki meccs szombaton 15.00 órakor kezdődik majd.