Társoldalunk:

Hatalmas balhé volt Londonban az angol-skót meccs után

2021.06.19. 13:23

30 embert vettek őrizetbe a rendőrök a péntek esti, 0-0-s döntetlennel véget érő Anglia-Skócia Európa-bajnokság után történt szurkolói rendbontás miatt - írja a The Guardian.

A futballvilág legősibb rivalizálásának legújabb fejezete nem ért véget a Wembley Stadion pályáján. A szurkolók az arénán kívül is gondoskodtak arról, hogy emlékezetes maradjon a péntek este.

Pórul járt skót szurkolók a Leicester Square környékénForrás: NurPhoto via AFP/Maciek Musialek/NurPhoto/Maciek Musialek

Az Európa-bajnokság egyik legunalmasabb mérkőzése után a skót szurkolóknak volt okuk az örömre, mert csapatuk nem kapott ki jóval esélyesebb riválisával szemben. A stadion környéki terület mellett lefújás után a londoni Leicester Square volt a rendbontások fő helyszíne. Utóbbi helyen 25, míg a stadionnál öt embert tartóztatott le a helyi rendőrség.

A Scotland Yard által kiadott információ szerint 13-an közrendbeli bűncselekmények, hatan vállalhatatlan ittas cselekedetek, hárman rendőrök elleni támadásért, ketten kábítószerel kapcsolatos dolgok, egy ember pedig a rendőrség oszlatási parancsának való szembeszegülés miatt kerültek letartóztatásra.

A skót szurkolók vörös színű görögtüzeket gyújtottak, zászlókat tűztek ki a helyi turistalátványosságokra, focilabdákat rugdostak, és a nemzeti himnuszukat énekelték - mindezt vállalhatatlan stílusban, az éjszaka közepén.

A rendőrök londoni idő szerint 0:45-kor értek ki a Leicester Square-re, és fél órával később már végeztek is a személyek előállításával.