Társoldalunk:

Marco Rossi: Ma az Úr talán lenézett ránk fentről

2021.06.19. 17:59

A magyar labdarúgó-válogatott a világbajnok franciák ellen a Puskás Arénában elért 1-1-es döntetlenje után Marco Rossi, a mieink szövetségi kapitánya játékosai helytállást dicsérte elsősorban.

„Miért sikerült pontot szereznünki? Mert a fiúk nagyon jól, bátran, nagy szívvel, a taktikát betartva játszottak. Nagyon büszke vagyok rájuk! Sok edző azt hiszi magáról, hogy ő a legfontosabb szereplő, mert ő találja ki a taktikát, de ez nincs így, mert mindig a játékosok a főszereplők, és nem győzöm mondani, hogy én ma nagyon büszke vagyok rájuk. Persze voltak nehéz pillanatok a mérkőzés során, de olyan játékosaink vannak, akik az ilyen helyzeteket tudják kezelni, és akik nagyon sokat dolgoznak azért, hogy az ilyen pillanatokban helytálljanak."

Marco Rossi kicsit visszapörgette az időt, de csak azért, hogy a mába jusson:

„Amikor először Telkibe mentem, 2018 szeptemberében, és temetői hangulatot találtam az edzőtáborban, azt mondtam a fiúknak, hogy azt akarom, hogy mindenki azzal a szívvel küzdjön, amit ma láthattunk. Mert a futballban ennél fontosabb nincs.

Egy ilyen meccs után, amikor a magyar válogatott vezetést szerez a világbajnok ellen, majd egy ponttal a zsebében jön le a pályára, szinte kötelező a kérdés, hogy a meccs előtt is aláírta volna-e ezt a forgatókönyvet a kapitány.

„Ha a meccs előtt tudtam volna, hogy mi az eredmény, igazából még akkor is aggódhattam volna, hiszen a világbajnok volt az ellenfelünk. De ez a mai nap olyan nap volt, amikor az Úr talán ránk nézett fentről.